Ioana: L-am descoperit pe Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou de la prietena mea în urma cu câteva luni, iar de atunci a devenit un prieten grabnic ajutător pentru mine

L-am descoperit pe Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou de la prietena mea în urma cu câteva luni, iar de atunci a devenit un prieten grabnic ajutător pentru mine. În urma cu două luni prietena mea mi-a povestit de minunile pe care Sfântul le-a săvârșit în viața ea și mi-a oferit o cărticica în dar, imediat cum m-am apucat să o citesc am simțit cum Sfântul Efrem este lângă mine, imediat cum lăsam cartea jos mi se făcea dor de El și doream sa citesc și mai mult. Totul a început în urma cu mult timp când am avut un mic accident cumașina, iar de atunci pot spune ca nu am mai avut curajul sa urc la volan, m-am rugat Sfântului Efrem sa îmi dea curaj să pot urca iar la volan, iar peste scurt timp am urcat la volan alături de tatăl meu și pot spune faptul ca nu am uitat absolut nimic și nu am avut nici o teama. Așa am început sa citesc și cărticica “ Sfântul Efrem Cel Nou Luminatorul celor care învață sau au de trecut examene ori încercări”, nu a existat rugăciune la care Sfântul sa nu îmi răspundă, mi-a venit în ajutor la examene, la diverse probleme sau încercări, niciodată nu a încetat sa mă ocrotească.

În timp ce citeam acatistul un porumbel negru s-a opritla geamul meu iar la câteva zile l-am visat pe Sfânt, îmbrăcat in haine de călugăr, înalt și cu fata luminoasa. I-am promis Sfântului Efrem că voi scrie o mărturie, este minunat a devenit cel mai bun prieten al meu, iar ori de câte ori merg la mănăstirea Radu Vodă mă simt minunat, simt o căldură ca și cum Sfântul mă ține în brațe. Am povestit tuturor despre viața Sfântului și despre minunile pe care le săvârșește, familiei, prietenilor, și tuturor apropiaților chiar și oamenilor care se află în anumite probleme.Ii mulțumesc Bunului Dumnezeu, Măicuței Domnului, Sfântului Efrem cel Nou,Sfântului Nectarie, Sfintei Parascheva, Sfântului Dumitru, Sfântului Mina, Sfântului Andrei, Înaintemergătorul Domnului și tuturor Sfinților pentru toate binefacerilor și pentru tot ajutor, pentru iertarea păcatelor căci credința este putina și păcătuiesc zilnic, iar așa cum spunea Sfântul Ioan Gura de Aur, sa ne rugam neîncetat căci rugăciunea este hrana sufletului.