Claudia: In cutie erau Sfantul Efrem si Parintele Arsenie

Saptamana aceasta, cum deschideam facebookul, cum vedeam postari cu Sfantul Efrem, desi urmaresc o gramada de grupuri, cu tematici diferite. Ar fi fost putine sanse sa dau fix de Sfant! Ma gandeam ca, desi viata m-a incercat, inca pastrez Conexiunea cu Sfintii mei Dragi. Din Bucurie, nu din trufie spun asta, dar pur si simplu ii simt langa mine, vii, si inteleg cand vor sa imi spuna ceva, chiar daca inteleg mai pe urma ce anume!
Ieri m-am intors dintr-o vizita, din alt oras, care nu a decurs excelent. Ba, mai mult, abia abia am ajuns in orasul meu, avand rau de masina mai mult decat de obicei. Ciudat, prinsesem loc in fata, dar drumul mi s-a parut lung, parea ca a luat toate gropile la rand. Si asa imi e rau in masina, autobuz, maxi taxi. Dar de data asta am avut nevoie sa stau minute bune la aer, sa-mi revin. Am si coborat cu multe statii mai devreme si am mers pe jos. Si cred ca am stat vreo jumatate de ora pe o piatra.
Cel putin, eram bucuroasa ca vremea, afara, era buna, spre deosebire de vineri, cand a nins.
In fine, sa nu va plictisesc. Obosita de la drum, seara, nu am curatat candela si am adormit fara sa ma rog. Nimic spectaculos pana aici, mai patesc! Numai ca, la ora 2.22, m-am trezit cu maica-mea navalind in camera.
A zis: Trezeste-te, ca mai era putin si te gaseam moarta maine dimineata! M-am cutremurat!
In camera nu mai era aer deloc. Candela arsese mocnit, cu geamul inchis, chiar daca am si apa in ea, sub ulei. Mai avea ulei, dar. Geam inchis, acvarii in camera, care si ele mai ,,inchid” aerul.
M-am cutremurat!
Era sa mor in somn, asfixiata! Am deschis geamul larg si am dus Candela in bucatarie, unde pe loc i-am pus alt ulei si am curatat fitilul. Si am reaprins-o, cu Multumire pana la lacrimi pentru ca sunt vie!! Si… Asa dorm eu, cu Candela aprinsa, pentru ca nu se stie niciodata cand si daca ma mai trezesc a doua Zi!
Povestea insa nu se termina aici.
Am zis, ,,Sfinte Efrem, tu m-ai salvat! De aceea te vedeam in fiecare zi! Multumesc! Vreau sa traiesc! Daca nu simtea maica-mea, nici nu as fi avut cui sa arat martisorul de la prietenul meu, sau cine sa ia pachetul de la posta!”…
Am citit pe loc toate rugaciunile serii, cerand iertare pentru lenevire.
Dar asta nu este tot!!
Mai sunt doua chestii, si iertare daca ma lungesc prea mult!! Fiindu-mi frica, vreo doua ore dupa aceea, sa adorm la loc, am mai stat cu telefonul, cu mesaje…. Ca sa aflu, ce!! Ca in acea zi, un om foarte periculos si negativ, a stat in fata blocului meu, cu speranta sa ma vada. Este o persoana de care ma feresc, cu care nu vreau sa vorbesc sau sa ma vad!
(Un potential violator!)
Numai ca, raul de masina m-a facut sa intarzii. Am ajuns fix la 10 minute dupa ce a plecat acela! Si cred ca tot Sfantul m-a tinut in loc!
Raul de masina a fost un Dar!
Iar al doilea lucru: aveam astazi de luat un pachet de la posta. Stiam ca este de la Parintele, dar nu stiam ce contine. Am fost socata sa aflu ca este un cadou! (Nu mai aveam bani deloc azi!) Si cum ma gandeam eu asa, ce aparare am, daca-s asa de slaba incat un simplu gand rau al altei persoane aproape ca m-a trimis pe lumea cealalta…. Hmm…Ma gandeam, asa…. Si am deschis Darul!
In pachet erau foarte multe Daruri de la Sfantul Efrem, printre care Mir si o Canita cu el… Si mai multe! Si fix o carticica de rugaciuni cu o rugaciune pt sanatatea vrajmasilor, desi preotul nu stia ce am patit, intamplarea cu candela avand loc in noaptea acestei zile!
Ce pot spune decat ca am Simtit ajutorul Sfantului Efrem! Chiar daca nu este ceva iesit din comun, totusi, in contextul meu, este! Si pot reveni cu mai multe detalii, daca este cazul!
O seara Binecuvantata!
(Ps, cadoul a venit pe 8 martie!)
In cutie erau Sfantul Efrem si Parintele Arsenie, ambii la.fel de Dragi sufletului meu! Si nu exista… ,,coincidente!” -cand merg in fata, in maxi, nu ajung semi-lesinata, iar cu candela dorm de o viata, si maximum s-a terminat uleiul si s-a stins in apa!
Ceva a fost!
(Plus ca fetita celui mai bun prieten a spus ca a vazut, in ziua aceea, un inger! Cred ca a fost pentru mine, dar nu a venit inca momentul sa fiu luata! -Sper!!) Multumesc!