Anonim: În urmă cu două săptămâni am vrut să trimit bilet la Sfantul Efrem și Sfantul Nectarie în Grecia.

Sfantul Efrem este Sfântul meu prieten, așa cum Maica Domnului este mama mea crească, cum Sfantul Serafim de Sarov este bunicul meu frumos și sfânt din cer și lista poate continua. Pe scurt. Noi ne dorim un copilaș. Vârsta și sănătatea nu ne ajută, asta spun doctorii. Și mai spun ca trebuie FIV. Dar Dumnezeu ce spune? Prin Sfinții Sai Bunul Dumnezeu ne-a arătat de nenumărate ori că El poate sa facă, toate câte vrea și că imposibilul devine posibil. De ceva vreme am început să citesc Sfanta Psaltire în paralel cu Acatistul Sfantului Efrem și alte acatiste.
În urmă cu două săptămâni am vrut să trimit bilet la Sfantul Efrem și Sfantul Nectarie în Grecia. Bineînțeles, piedici multe dar și mai mulți nervi. Mi-am zis: „ma duc la București la Manastirea Radu Vodă”. Însă, un indemn telefonic al unei colege m-a scos din starea de panica și deznădejde în care intrasem: „hai cu mine la schit la Bradet! Au acolo moaștele Sfantului Nectarie și e mai aproape decât Bucureștiul” Mă mai linistisem puțin, dar îl voiam și pe Sfantului Efrem. Am zis, e bine și Sfantul Nectarie căci și el ma ajuta mereu! Ajunsă la schit mi s-au arătat două racle micuțe. În una erau moaște ale Sfantului Nectarie și în alta moaște de la mai mulți sfinți iubiți.
Oameni buni, când mi-am coborât ochii la cutiuța cu muuuuulte Sfinte moaște, prima și prima dată le-am văzut pe cele ale Sfantul Efrem. Am înlemnit și am început sa plâng fără oprire. Am îngenuncheat cu frică și cu prețuirea de care sunt capabilă. Ce șanse are un om, ca într-o multitudine de oscioare și bilete cu nume, sa vadă prima data exact ce își dorește? Pe lângă Sfantul Nectarie, ma aștepta acolo și Sfantul Efrem, de care colega mea nu știa absolut nimic.
După ce m-am rugat la sf Nectarie și la sf Efrem și toți ceilalți sfinți, plângând continuu, căci nu ma puteam opri din plâns, m-am ridicat și am vrut sa ies puțin la aer ca să-mi revin. Când m-am întors, ma privea dintr-o icoana mare și frumoasă, bunelul meu iubit Sf Serafim de Sarov. Am căzut iar în genunchi și efectiv am sărutat podeaua în locul în care ma aflam. Îmi venea sa strig în gura mare: Doamne câtă bucurie! Așa trăiri intense nu am avut niciodată, nicăieri! La plecare, am luat foarte puțin ulei din candelele sfinților și văd cu ochii mei cum acest ulei paca nu se mai termină… Adică, da, cele câteva picături, repet, picături, parca nu se consumă, nu se termină deși ma ung zilnic. Revenind la dorința arzătoare de a face un copilaș, la sfatul unei călugărițe, am tot căutat în dreapta și în stânga Finic de la Sf. Sava.
Unii doar auziseră, alții doar citiseră, alții habar nu aveau, treaba era ca eu nu găseam Finic. Ulei de la cei doi sfinți am, dar nu am Finic. Negăsind, îmi cam luasem gândul și îmi ziceam : Doamne, să se facă voia ta! Cu sau fără finic, cu sau fără copil, eu te iubesc oricum! Doar dă-mi putere să merg mai departe! Aseară (6 martie 2021) înainte de a începe Psaltirea și acatistele Sfinților am zis:Doamne, Maica Domnului, Sf Efrem, va rog din suflet, Dați-mi un semn, oricum ar fi el, căci nu mai știu ce sa fac! Va spun cu mâna pe inimă, la ultimele rânduri din acatistul sf Efrem mi-a sunat telefonul. Nu m-am oprit, am citit și m-am rugat în continuare. Când am terminat, am luat telefonul să văd cine m-a sunat. Era o alta colega care a adus pe lume (cu foarte multa rugăciune plus fiv) cea mai superba fetiță pe care am văzut-o eu în viata mea. Trebuia să-mi aducă ceva.
Am ieșit la poartă, mi-a dat ce voia să-mi dea și după ce ne-am luat la revedere, i-am zis pur și simlu: ” dacă auzi vreodată de o plantă numită Finic, să-mi spui” Răspunsul ei: „am eu și îți dau” Oameni buni și dragi, am simțit că mi se despica inima din piept! Acesta a fost un alt semn al sf Efrem, Al Maicii Domnului și al Bunului Dumnezeu! Vorbeam singura prin curte: „nu cred asa ceva! Doamne Iartă-mă, vreau sa spun ca, cred! Dar parca nu e adevărat, dar este Doamne! Doamne, căutăm Finicul în deșert și Finucul era lângă mine! Sfinte Efrem, îți mulțumesc! M-ai auzit? Te iubesc și îți mulțumesc, Sfinte Efrem, prieten drag! ” Acum, nădăjduiesc mai mult ca oricând ca Dumnezeu și sfinții Lui care mijlocesc pentru noi oamenii, ne vor ajuta și noua să avem un copilaș, în ciuda vârstei și a infertilității de cuplu. Cu toții cădem în disperare, toți greșim cumva, dar niciodată să nu ne oprim din dragoste și iubire pentru tot ce este sfânt și legat de Dumnezeu. Promit că voi mai trimite mărturii!
P. S. : Și să nu uit, când am plecat de la schitul Bradet, părintele călugăr mi-a zis:”rugați-vă și aveți răbdare! Toate la timpul lor!”
Sfinte Efrem, mare făcătorule de minuni, roagă-te Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru noi păcătoșii