Gabriela: O chemare tainica in timp ce citeam o carte despre minunile Sfântului Efrem cel Nou

O chemare tainica in timp ce citeam o carte despre minunile Sfântului Efrem cel Nou :

„Sunt Efrem,copila mea.Grabeste-te sa vii la Mânăstire cât de repede,este important…” Plângeam in hohote,aveam pleoapele închise ,îmi ștergeam lacrimile încontinuu si credeam ca toate aceste cuvinte sunt doar in închipuirea mea. Cum eu, o femeie păcătoasa si nevrednică sa cred ca un Sfânt poate sa îmi spună mie ceva? M-am liniștit dar privirea mi se întorcea permanent spre pagina din stânga a acelei cărți si unde scria:

„El mi-a spus: -Citeste din nou.”.Si am citit pasajul la care rămăsese înainte de a izbucni in plâns:

„-Dar si Iisus a venit la o desfrânata,la un talhar , la un lepros si la un orb pentru a-i învața cum sa se vindece de desfrânarea si orbirea sufletului ,de lepra si de stricăciunea sufleteasca, si sa înfieze acel suflet precum l-a întors la viața pe Sfântul Lazar.
Apoi glasul a dispărut.”

Ma regăseam in totalitate in acesta descriere si simțeam ca totuși nu a fost doar imaginația mea.Am citit imediat câteva rugăciuni către Sfântul Efrem , cu gândul ca-i voi povesti părintelui meu duhovnic întâmplarea .Hotarasem deja înainte de aceasta întâmplare ca sa fac un mic pelerinaj personal in Grecia pentru a ajunge sa ma închin la Mănăstirea Buneivestiri din Nea Makri, la Moaștele Sfântului Efrem cel Nou iar parintele meu duhovnic a fost de acord.

In noaptea aceea ma trezește un glas puternic dar care îmi vorbea direct din inima mea : „Sfântul Efrem…Sa vorbești doar cu părintele duhovnic:este un duh necurat si te voi vindeca acolo la Mănăstirea mea, la racla cu Sfintele moaște.Parintele duhovnic va interpreta duhovnicește si sa-i spui ca asta este voia Domnului.Sfantul Efrem,Sfântul Efrem,Sfântul Efrem….”

Nu știam ce sa fac, eram treaza si m-am pus in genunchi in fata icoanei Sfântului meu drag, pe care l-am ales păzitorul sufletelor noastre. Cumpărasem icoana aceasta pictata cu Sfantul Efrem cel Nou chiar înainte cu o zi de divorțul meu, soțul meu alegând sa meargă mai departe in viața alături de alta femeie, iar noi, eu si băiețelul nostru sa o luam de la capăt singuri,intr-un alt oraș din țara, lăsând toată viața noastră de pana atunci in urma:familie, casa,prieteni,serviciu,școala.

Primul termen de semnare a divorțului la notar a fost pe data de 5 Mai, ziua in care este sărbătorit Sfantul Efrem cel Nou iar vârsta mea atunci când soțul meu a decis ca a venit timpul sa ne despărțim era de 42 de ani. Citind viața Sfântului Efrem am rămas marcată de câteva amănunte importante: Sfârșitul chinurilor sale martirice a fost la data de 5 mai 1426, când Sfantul Efrem avea 42 de ani.

Am simțit chemarea si ajutorul Sfântului de mai multe ori după acest moment.Intram in biserici si mănăstiri întâmplator, atunci când drumurile ma duceau in alte orașe si întotdeauna icoana Sfântului Efrem era prezenta in acele locuri .

A doua zi dupa cele întâmplate si povestite mai sus ,fiind Duminica ,m-am dus la biserica la Sfânta Liturghie.Am rămas copleșită in momentul in care preotul a spus in Cuvântul de sfârșit exact ceea ce auzisem eu cu o zi înainte :era Duminica XXIX-a după Rusalii,a celor 10 leproși.

In doua saptamâni am ajuns cu multă emoție in suflet la Mănăstirea Sfântului meu drag , m-am rugat cu lacrimi la picioarele lui si am simțit ajutorului lui chiar acolo, la racla cu Sfintele moaște: Sfantul Efrem m-a vindecat de o tumora la ochiul drept ,simțind fizic câteva momente ca se întâmpla ceva la nivelul ochilor.

Aceasta tumora pe care o descoperisem la un control oftalmologic si care era localizata aproape de nervul ochiului drept trebuia măsurată si ținuta sub control periodic pentru a vedea dacă exista o creștere , medicii considerând ca o aveam din naștere dar ca exista o reala posibilitate de a se ajunge la scoaterea ochiului drept .

Nu știu cum voi putea sa răsplătesc vreodată tot ajutorul pe care mi l- a dat Sfantul meu drag si nu știu dacă voi fi vreodată vrednica de toate aceste binecuvântări. Dar ii Multumesc din tot sufletul meu si il voi ruga sa fie ocrotitorul si păzitorul sufletelor noastre toată viața. Doamne Ajuta!