Gigi: Este o intamplare complicata generata de delasare, un pic de sila fata de multe institutii, un pic de deznadejde.

Este o intamplare complicata generata de delasare, un pic de sila fata de multe institutii, un pic de deznadejde. Pe scurt am luat un examen foaarte important, mai ales pentru moralul meu, doar cu ajutorul Sfantului Efrem cel Nou! Pentru acest examen trebuia sa merg la facultate, sa imi aleg un profesor coordonator al lucrarii pe care urma sa o scriu si sa o prezint spre verificare profesorului respectiv in decursul unui an, apoi sa o sustin in fata unei comisii [ ca la o lucrare de licenta].

Eu aveam lucrarea facuta dar i-am trimis-o pe mail profesorului in ultimile doua saptamani. Dumnealui a fost amabil, a spus ca e buna si ca nu mai e nevoie sa merg eu la Bucuresti sa o depun la facultate ca o trimite dansul la legat si o depune la secretariatul facultatii. De aici au inceput problemele. Profesorul nu imi mai raspundea la telefon, timpul depunerii lucrarii trecuse si dupa ce dau la facultate niste telefoane, aflu ca nu eram pe lista celor care trebuiau sa isi depuna lucrarea. M-am rugat Sfantului Efrem sa ma ajute cum o sti dupa care am intrat in audienta la cineva care a dat un telefon la Bucuresti.

Cand am ajuns acolo in ziua examenului lucrurile erau mai complicate decat banuiam asa ca am intrat in audienta la cel de care depindea totul. Cea mai rea a fost asteptarea la usa acestui om pe care nu il cunosteam, nu era sigura venirea lui la birou in acea zi, examenul deja incepuse si eu imi spuneam ca am mers atata drum ca sa astept ca un tampit la usa unuia. E drept, ma mai si rugam scurt si cu infrigurare Sfantului ca este nadejdea mea cea mare, sa-mi ajute! Si m-a ajutat! A venit omul, m-a ascultat, si-a dat seama ca subordonatii lui uitasera sa ma treaca pe lista, a dat un telefon la facultate si mi-a zis sa merg la examen. La facultate s-a facut un catalog special doar pentru mine si, spre finalul examinarii am intrat si eu, mi-am sustinut lucrarea si am luat examenul cu nota maxima!

Am uitat sa spun ca aveam banuiala ca profesorul meu nu credea, dupa atitudinea sa, ca se va rezolva ceva si cand l-am anuntat ca totul s-a rezolvat si voi intra in examen, doar m-a privit lung, tacut si mirat,fara vreo remarca. Sfinte Efrem, iti multumesc din inima pentru acest ajutor urias! Slava lui Dumnezeu pentru toate!