Gabriela: Așa cum i-am promis Sfântului meu drag, vă mărturisesc cu drag cum medalionul cu chipul Sfântului pe care îl port la gat..

Așa cum i-am promis Sfântului meu drag, vă mărturisesc cu drag cum medalionul cu chipul Sfântului pe care îl port la gat, a fost scut între mine și covid. Intr-o duminică mă sună o prietenă si-mi spune ca trece pe la mine împreună cu fiica ei. Am petrecut aproape 2 ore împreună în casă și apoi aproximativ 45 de minute în mașină, cu căldura pornită. Prietenă mea, însărcinată, a strănutat și tușit slab de câteva ori și chiar am glumit pe seama tusei și a covidului. Însă miercuri dimineață m-a sunat și mi-a spus ca din păcate a fost testată pozitiv. Recunosc ca m-am speriat, iar primul lucru pe care l-am făcut după ce am închis telefonul a fost să mă ung cu ulei sfințit de la Sfantul Efrem și să repet aproape haotic „Sfinte ajută-mă!” Miercuri seară prietena mea a fost internată din cauza simptomelor și pentru supravegherea sarcinii, iar eu m-am rugat în continuare și pentru mine și pentru ea. Sâmbăta ea era deja mai bine, acasă, iar eu niciun simptom. Sunt vaccinata cu ambele doze, dar toată lumea știe ca vaccinul nu este 100% sigur în împiedicarea contaminării, deci cred cu tărie că faptul ca nu am avut niciun simptom se datorează „scutului meu de protecție”.
Intr-o altă zi, Sfântul Efrem, Măicuța Domnului și Sf. Nicolae ne-au ajutat să scoatem un rulment înțepenit din cuva mașinii de spălat. S-au stricat rulmenții, iar soțul meu voia să îi schimbe, pentru că este mult mai ieftin decât să cumpărăm alta. Dar nu ieșeau nici cum de acolo, așa că îi strigam în gând pe toți trei să ne vină în ajutor. Bineînțeles că s-au desfăcut, asta după ce 2 zile a bătut soțul la ei și a forțat de credeam că nu vor ieși de acolo niciodată. Mulțumesc vouă dragi prieteni de nădejde din cer și slavă Dumnezeului nostru pentru darul minunat pe care ni-l face prin voi!