Elena: Este mai aproape decât aerul pe care il respirați..

Chemati-l! Este mai aproape decât aerul pe care il respirați, decat lumina pe care o vedeți, mai aproape decât chipul celui mai drag om pe care îl aveți. El este Sfântul Efrem cel nou! ”

Cu adevărat asa este, am simțit întocmai…Bunul Dumnezeu mi-a daruit un prieten adevărat…ceresc-pe minunatul Sfant Efrem… Prima data am auzit de Sfantul de la o prietena, atunci nu am dat prea mare importanță; la ceva timp am primit in dar acatistul Sfantului…m-am bucurat dar a fost ceva de moment.. Am început să mă rog Sfantului mult mai târziu, când urma sa susțin examenul de bacalaureat. Îmi era teama de tot ce va urma.
M-am rugat Maicii Domnului si Sfântului Efrem si totul a fost bine, obținând o nota buna la matematica, materia de care mă temeam cel mai mult. (Cu o zi înainte a randuit Dumnezeu sa lucrez niște exerciții asemănătoare cu cele de la examen).

Am multumit pentru ajutor, dar apoi (spre rușinea mea) am început sa uit oarecum de Sfant; era in inima mea si îi eram recunoscătoare dar nu aveam o legătură strânsă…

Sfântul nu s-a supărat, a avut răbdare cu mine…

Dupa examenul de bacalaureat m-am înscris la o facultate la care am renunțat dupa câteva luni, deoarece mi-am dat seama ca altul e drumul pe care vreau sa merg. Îmi doream sa intru la medicina. Am început sa mă pregătesc, in tot acest timp l-am redescoperit pe Sfântul Efrem; rugandu-ma mai mult, întărindu-ma cu fiecare minune pe care o citeam…

Înainte de examen m-am rugat in special Maicii Domnului, Sfantului Efrem si Sfintei Cuvioasei Parascheva, dar si altor sfinți, sa ma ajute , daca e voia lui Dumnezeu, sa intru la medicina-răspunsul nu a întârziat sa apara , intrand chiar la buget-o minune foarte mare, nu ma asteptam..

De atunci i-am simțit foarte aproape pe Sfintii mei dragi:Sfantul Efrem ai Cuvioasa Parascheva…au devenit prietenii si ocrotitorii mei. Niciodată nu m-au lăsat!

La Sfantul Efrem am strigat in momente de deznadejde si m-a mangaiat, m-a ajutat la multe examene, sa-mi obțin permisul de conducere, cu problemele din familie, a ajutat si oameni dragi mie pentru care m-am rugat..uneori doar cu gândul..

A fost si este mereu lângă mine, îi simt bunătatea, dragoatea si purtarea de grija! Îi mulțumesc pentru tot!

Minunat este Dumnezeu întru Sfintii Sai!
Multe bucurii (de care nu sunt vrednica) mi-a oferit Sfantul meu drag..
Una dintre ele ar fi ca mi-a daruit ceva ce-mi doream de mult timp si anume un medalion cu chipul Sfântului, adus de la el de acasa: intr-o zi am intrat la pangarul unei Biserici sa intreb daca au insigne cu chipul Sfantului , (mai aveam una pe care o pierdusem si pe care o regasisem in fata casei, strivita si murdară-tare m-am mahnit atunci, dar Sfantul avea planul lui) doamna care vindea mi-a spus ca nu are…dupa puțin timp scoate din portofel un medalion cu Sfântul spunandu- mi ca este adus din Grecia, de la Sfantul Efrem si ca mi-l dăruiește…nu-mi venea sa cred, am avut o bucurie atat de mare..simțeam ca zbor…cum le rânduiește Dumnezeu pe toate!

Rugati-va!Credeți! Bucurați-va! Aveți nădejde! Sfântul nu lasa pe nimeni, aude rugăciunile tuturor.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *