Mihaela: Numele meu este Cornelia Mihaela si sunt din Craiova, profesor de Religie Ortodoxa.

Buna ziua! Numele meu este Cornelia Mihaela si sunt din Craiova, profesor de Religie Ortodoxa. Doresc sa marturisesc si eu in randurile ce urmeaza ajutorul primit de la Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou si sa aduc multumire pentru minunile savarsite in viata mea cu ajutorul rugaciunilor Sfantului Efrem. Predau in invatamant din septembrie 2009 ca suplinitoare. Aproape in fiecare an am dat concurs de titularizare pe post dar fara reusita deoarece nu existau posturi scoase la titularizare in judetul nostru (participarea la concurs imi asigura o nota pentru a prinde post de suplinitor).

Exista un articol in Legea Educatiei (art. 253) care permite suplinitorilor ce indeplinesc anumite conditii ( nota peste 7 la examen, definitivatul luat si viabilitate de 4 ani a orelor pe care esti suplinitor) sa se titularizeze la nivelul scolii unde sunt suplinitori daca Consiliul de Aministratie al scolii este de acord.

Va spun sincer ca din anul 2012 am indeplinit doar doua din aceste conditii (am avut note peste 8.50 si definitivatul obtinut), insa nu mi s-a dat acordul scolii, nu scoateau orele pe 4 ani ca sa pot beneficia de titularizare. Acest lucru m-a intristat tare mult caci nu intelegeam de ce (eram in acea scoala din 2009 ca suplinitoare, nu am avut neintelegeri cu nimeni, indeplineam conditiile si totusi raspunsul a fost NU timp de doi ani la rand).

In anul scolar 2015-2016, cand pentru a avea norma didactica intreaga de 18 ore a trebuit sa predau in 3 scoli (asta insemna sa ma rog de 3 directori sa ma ajute si pe mine, sa-mi scoata orele pe 4 ani – lucru ce mi se parea imposibil)… si mai ales ca in octombrie 2015 am aflat ca voi fi mamica (sarcina pe care mi-o doream, insa voiam sa stau in concediu medical pentru a nu mai fi nevoita sa fac naveta, evitand orice riscuri) nu mai exista nicio speranta cu titularizarea, sarcina fiind prioritara.

Din pacate in luna a treia mi s-a confirmat ca fetita care o doream si o asteptam si voiam sa o cheme Nectaria avea o malformatie de care nu se stia mare lucru si am fost sfatuita sa intrerup sarcina. Nu va spun prin ce momente grele am trecut, gandul ca trebuie sa iau eu o decizie in legatura cu viata acelui sufletel m-a terminat psihic.

Sfatuindu-ma si cu duhovnicul meu si cu inima cat un purice si multe regrete, am luat decizia de a face aceasta interventie si am renuntat la sarcina. Pot sa spun ca au urmat zile grele, am cazut psihic, am apelat la calmante pentru a-mi dori din nou sa ies din casa (nu mai voiam sa predau Religia, eu care am acceptat sa-mi fie omorat bebelusul). Incet-incet m-am pus pe picioare (regretul va fi mereu) si am continuat sa merg la scoala.

Pot sa spun ca mi-am propus sa cer din nou ceea ce imi doream , sa mi se scoata orele pe 4 ani pt a obtine titularizare ( trebuiau convinsi trei directori, ai celor trei scoli unde predam), lucru greu pentru mine care sunt si mai rusinoasa de fel.

In ziua in care avea loc aceasta titularizare era sarbatorit Sfantul Efrem – 5 mai. Va spun ca de prin ianuarie (de cand m-am intors la scoala din concediu medical) am dat acatiste la mai multe biserici, sa se roage pentru cei trei directori si sa-i imbuneze sa ma ajute si pe mine.

Am sunat o prietena ce sta in Bucuresti si am rugat-o sa mearga special pentru mine la Manastirea Radu Voda sa dea un acatist stiind ca acolo se afla cei doi sfinti la care am evlavie, Nectarie si Efrem si la care incerc si eu sa ajung macar o data pe an). Am citit si acatistul Sfantului, dar nu cu regularitate in fiecare zi, ci cand puteam.

Va spun cu mare bucurie in suflet ca Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Efrem cel Nou (si a altor sfinti) mi-a indeplinit aceasta dorinta, din septembrie 2016 voi fi titulara pe orele pe care eram doar suplinitoare pana acum.
Ii sunt foarte recunoascatoare Sfantului Mare Mucenic Efrem Cel Nou pentru minunea savarsita in viata mea (mai sunt si altele pentru mine importante, poate pentru altii fara insemnatate).

De mult timp i-am promis Sfantului Nectarie ca de-mi va darui Dumnezeu un copil va purta numele sau, Nectarie sau Nectaria. Imi place foarte mult si numele Efrem sau Efremia, de aceea mi-am dorit ca pe baietelul fratelui meu la care sunt nasica sa-l botez Efrem. Parintii si-au dorit doar un nume, Tommaso si atat (ei fiind stabiliti in Italia si facand botezul acolo), iar eu ca nasa mi-am dorit sa-l cheme si Efrem (un fel de multumire adusa Sfantului pentru ca a aparut in viata mea si a lasat urme frumoase) si pana la urma, parintii copilului mi-au telefonat si mi-au spus sa stau linistita ca pe finutul meu il va chema Tommaso Efrem.

Botezul va fi in Italia, pe 22 octombrie 2016 si il rog pe Dumnezeu si pe Sfantul Efrem sa fie totul bine, sa fim sanatosi si sa ajungem cu bine la ei pentru a-l increstina pe micul si frumosul meu Efrem.

Doamne ajuta! Rugati-va tuturor sfintilor, dar nu-l uitati pe Sfantul Efrem!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *