D.S.: Vreau sa va marturisesc tuturor ca Sfantul Mucenic Efrem cel Nou este cu adevarat un mare facator de minuni.

Vreau sa va marturisesc tuturor ca Sfantul Mucenic Efrem cel Nou este cu adevarat un mare facator de minuni. L-am cunoscut in anul 2012, intr-o zi din noiembrie, la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti. Ducandu-ma sa ma inchin si observandu-l pe parintele de la altar, m-am dus sa iau o binecuvantare pentru o operatie (urma sa ma operez la ochi in dimineata aceea.) Parintele mi-a dat binecuvantare dar mi-a spus si sa citesc acatistul Sfantului Efrem.

M-a intrebat „il cunosti?” iar eu I-am raspuns plina de sine „da..il cunosc pe Sfantul Efrem Sirul”. Parintele a zambit si apoi mi-a spus: „Nu, Sfantul Efrem cel Nou”. Am rostit si I-am raspuns ca „nu, nu-l cunosc”.

Mi-a dat o carticica (cea galbena)si mi-a spus ca inainte de operatie, sa-I citesc acatistul. Am plecat spre clinica. Era cam tarziu, deja. Cand am ajuns, la ora programata, secretara mi-a spus ca mai dureaza un pic. Am statsi apoi mi adus aminte ca ar trebui sa citesc acatistul.

Credeam ca nu-l voi termina. Dar nu am mai fost strigata pana nu am terminat acatistul. Operatia a decurs foarte bine viata si a continuat cursul. M-am casatorit, am facut o fetita, Nectaria. Parintele meu duhovnic, dupa o spovedanie mi-a proorocit ca voi mai avea un baietel, blond cu ochi albastri. Apoi la un si jumatate dupa asta (desi medical parea imposibil si la primul copil-fibroame multiple uterine), am ramas insarcinata cu baietelul.

Inca din cabinetul doctorului, avea 9 saptamani in burtica si credeam initial ca va fi tot fetita) mi-a venit un gand , „de nici unde” ca se va numi Efrem. Sotul s-a impotrivit initial, spunandu-mi ca nu e un nume uzual si va fi etichetat. Nu mi-a pasat de nimic. Efrem a ramas. Eu am ochii albastri si as fi dorit ca macar baietelul sa ii aiba, fetita avandu-I caprui. Cand l-am nascut, doctorita mi-a adus baietelul sa il vad.

Era brunetel, ca un japonez cu mult par, nici vorba de blond cu ochi albastri, trei luni de zile m-am rugat, ca un copil dezamagit, poate, va avea ochi albastri, deoarece ei acum erau tulburi, mai mult inchisi decat deschisi. Stiu ca medical poate parea imposibil dar pana la 6 luni, I-a cazut tot parul de nou nascut negru si tepos, si a fost inlocuit cu un blond deschis.

Ochii s-au transformat in albastri (am uitat sa precizez ca atat de mult imi doream asta ca, atunci cand parintele duhovnic a venit sa-mi faca molifta, I-am spus :”parinte, s-a implinit proorocia, am un baiat (aveam deja 39 de ani) dar nu-i blond ,cu ochi albastri.

Cu cine seamana el? „Parintele ,vazand o icoana cu Sfantul Efrem cel Nou pe perete, a raspuns :”Cu Sfantul Efrem”. In acel moment, mi-a in oltit in cap ideea ca trebuie sa-l rog pe Sfant sa faca o minune sa schimbe culoarea ochilor si m-am rugat lui si Maicii Domnului, mai mult ca ceva emotional, ca un mic moft personal).

La 8 luni copilul meu nu mai semana cu cel pe care l-am nascut. Parul negru si tepos a devenit par blond inelat si ochii tulburi au devenit ochi albastri cu forma si culoarea ochilor mei. Stiu ca pare Sfant dar asa s-a intamplat. Multe minuni a facut Sfantul Efrem in viata noastra: „ne-a gasit casuta si banii toti de care aveam nevoie sa o platim si cate altele.

Minunea pentru care am promis ca voi scrie, daca se va imini a fost ca am luat un examen foarte greu, pe care altadata l-am cazut. A fost o mare risipa de efort intelectual si emotional dar Sfantul Efrem l+a incununat cu reusita.

SLAVA LUI DUMNEZEU SI MAICII DOMNULUI,TUTUROR SFINTILOR LA CARE M AM RUGAT SI SFANTUI EFREM CEl NOU!