Adriana: L-am cunoscut pe Sfantul Efrem in anul 2012..

L-am cunoscut pe Sfantul Efrem in anul 2012 si de atunci am simtit langa mine un prieten drag, un umar pe care sa ma sprijin si stiu ca nu sunt singura niciodata intru intamplarile si incercarile care vin asupra mea. Nu pot exprima in cuvinte bucuriile pe care mi le aduce dar cred ca cei care l-au cunoscut inteleg asta.

Iti multumesc, Sfinte Efrem, pentru dragostea cu care ma inconjori, pentru rabdarea pe care o ai cu mine, pentru ca esti aici si acum si-ntru toate ma vezi si ma intelegi si ma ajuti, pentru ca nu te-ai scarbit de mine pacatoasa si nevrednica. Iti multumesc ca ma ajuti sa ma odihnesc in ceas de noapte si-mi dai putere de lucru ziua, iti multumesc ca ma ridici din boli si suferinte sufletesti si trupesti pe care, nimeni si nimic nu le-a putut lua, decat harul lui Dumnezeu care se revarsa prin tine. Am trecut un intreg an scolar fara sa ma inbolnavesc, fara sa fac cea mai mica raceala, desi zilnic poate am intalnit zeci de copii si oameni bolnavi iar imunitatea mea este foarte scazuta. Omenesc, nu e posibil. Stiu ca doar harul tau Dumnezeiesc m-a ocrotit si ma ocroteste si-ti multumesc pentru acest mare ajutor.

Iti multumesc ca m-ai ridicat din boala aceasta si ma ajuti sa merg cu drag la serviciu, iti multumesc ca mi-ai indeplinit dorinte care, aparent si omenesc, pareau imposibil de a fi indeplinite. Mi-ai aratat de fiecare data ca imposibilul nu exista pentru cei care vin la tine chiar si cu o fărâmă sau umbră de credintă. Imi ajuti familia si pe toti cei dragi mie. Iti multumesc ca ai grija de fiica mea in tot ce face.

Iti multumesc, ca m-ai ajutat sa vin la tine, sa ma inchin sfintelor tale moaste si sa traiesc bucuria aceasta alaturi de sotul meu. Iti multumesc, ca ne ajuti in procesul cu banca si ne-ai ajutat sa obtinem banii care ni se cuveneau prin hotarare judecatoreasca.

Sunt atat de multe bucuriile pe care mi le aduci, nu le pot descrie in cuvinte dar iti multumesc din suflet pentru toate, Sfinte Efrem, dragul meu prieten. Iarta-ma, Sfinte Efrem, ca zilnic vin la tine cu tot felul de probleme care apar in viata mea, de la cele mai mici pana la cele mai mari. Slava lui Dumnezeu pentru toate!