Adina: De multe ori simt că nu merit toată dragostea Lui și sprijinul necontenit. Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate.

Mă străduiesc de aproape o săptămână să dau această mărturie, însă nu mi-am adunat gândurile până acum. Pe Sfântul Efrem cel Nou, pe „prietenul meu”, așa cum îmi place să îl numesc, l-am întâlnit în urmă cu mai bine de 5 ani, iar prietenia noastră a fost mereu plină de dovezi, de multe ori visându-l și zi de zi simțindu-l aproape, în zilele grele și mai ales, la toate examenele. Anul trecut, pe 6 noiembrie, de ziua mea, am fost în Grecia si cu ajutorul Bunului Dumnezeu si al Maicii Sale am ajuns la Mănăstirea Nea Makri. Am ajuns cu bine și am simțit că Sfântul Efrem a fost cu noi tot drumul. Acolo și am simțit că plutesc, când am intrat în mănăstire nu era nimeni lângă raclă, astfel că am putut să stau și să mă rog mai mult decât mi-aș fi imaginat.
Ba, mai mult, am revenit și am mai trecut o dată pe la racla în care Sfântul este intact și, pe lângă multe alte cereri, l-am rugat să mijlocească, astfel încât căutarea noastră legată de găsirea și cumpărarea unui apartament să prindă contur. Astfel, în luna aprilie a acestui an după numeroase căutări și supărări generate de faptul că nu găseam ceea ce dorim, am fost sunați să vedem un apartament căruia nu i-am găsit cusur. Am semnat ante-contractul în câteva zile, iar doamna notar ne-a spus că pentru semnarea contractului de vânzare nu ne poate primit decât în cursul zilei de joi, 05.05.2022. Bineînțeles, contractul a fost semnat în data de 05.05.2022, adică fix în ziua în care l-am sărbătorit pe Sfântul nostru drag! Ce dovadă mai frumoasă de dragoste și de prietenie să primim, decât aceasta?
De multe ori simt că nu merit toată dragostea Lui și sprijinul necontenit. Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate. Ii mulțumim Maicii Domnului, bunului nostru prieten Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou, precum și tuturor sfinților pentru toată dragostea oferită la fiecare pas. Nu încetați să va rugați zilnic!