Anonim: Totul a început cu ani in urmă, când fiul meu cel mic avea 4 anișori.

Totul a început cu ani in urmă, când fiul meu cel mic avea 4 anișori. Atunci l-am cunoscut pe Sfântul Efrem. Si felul in care am aflat de Sfânt este tot o minune. Cert este ca Sfântul a vrut ca eu sa il cunosc prin copil. Sunt multe minuni trăite pe mine personal dar și cu aceeia pentru care am cerut ajutorul Sfântului. Una din ele va voi povesti!
In perioada in care l-am cunoscut pe Sfântul Efrem, nepoata mea avea examen la medicina (colocviul). In ziua respectiva acasă rămăsese fiul meu de 4 ani si sora mea să aibă grijă de băiat, nepoata urmând să plece la facultate. Dar inainte cu 3 ore de examen, sora mea hotărăște să plece până la magazin si lasă băiatul cu nepoata mea. A trecut o oră și a două oră, nepoata isi făcea griji ca nu putea pleca spre facultate si sa lase băiatul singur, iar sora nu răspunde la telefon.
Ma suna intr-una ca pleaca ca va pierde examenul, ca va lasa copilul singur in casa, ca ne certăm rău daca pierde examenul din cauza mea. Eu eram la muncă, nu puteam să plec iar sora nu răspundea deloc la telefon. S-a apropiat ora de plecare, sora nu venea, nepoata nu putea pleca, nu avea nici masina acasă căci o luase sora mea. In cele din urmă face comanda la taxi dar pleacă tarziu, tot așteptând să vină sora. Trebuia să fie prezentă în sala de examen cu 15-30 min, iar ea nici nu era plecată de acasă. Intr-un final a urcat in taxiu, lasandu-mi singur băiatul in casă încuiat ,el plângând de se auzea la vecini, iar mie făcându-mi scandal ca va pica examenul din cauza mea si a surorii.
Văzând asa, am început să mă rog Sfântului Efrem din inima cu lacrimi. Nepoata a ajuns la examen dar i-a fost teamă să intre în sală stiind ca a întârziat cu 20 min si examenul începuse. Stătea pe hol si plângea. La un moment dat se deschide usa clasei si iese din clasă un profesor care făcea parte din comisie. A intrebat-o ce este cu ea,de ce nu a intrat în sală. I-a povestit toată problema si atunci profesorul i-a spus:
Mergi liniștită acasă inapoi, astăzi nu se mai tine examenul, i-am trimis pe toti acasă, mâine va fi la aceiasi oră. A apărut o problemă si nu mai putem astăzi. Nu i-a spus de ce s-a anulat examenul, dar știa că a fost „mâna” Sfântului Efrem.
M-a sunat sora după 2 ore, sa-mi spuna minunea, eu nu stiam deoarece nu o sunasem pe nepoata cu gândul că este totusi in sală. Sora ajunsese acasă la 10 min dupa plecarea ei. Rugăciunea mea către Sfântul Efrem a fost din inima, să mijloceasca El pentru nepoată, să nu piarda examenul, sa lucreze El cum stie mai bine , sa îi bucure sufletul surorii mele care făcea mari eforturi să o țină în facultate.
Multumesc Sfântului Efrem pentru toată grija care ne-o poartă caci îl am pus în centrul camerei și pare că ne urmareste cu ochii indiferent de poziția noastră în cameră si ne fereste de rau pazindu-ne casa, după Măicuță Domnului!”