T: Eu l-am cunoscut pe Sfântul Efrem când aveam aproximativ 15 ani într-un mod minunat aș putea zice.

Eu l-am cunoscut pe Sfântul Efrem când aveam aproximativ 15 ani într-un mod minunat aș putea zice. De atunci am început să aud tot mai des despre el, i-am citit viața și câteva minuni. În multe necazuri sfântul a fost alaturi de mine și familia mea, dar am amânat foarte mult să scriu despre asta. O să mentionez câteva. Într-o perioada tatăl meu avea dureri mari de spate de la hernia de disc, doar pe jos mai putea să doarmă. Medicul care îl investigase l-a chemat la operatie, însă când l-a reevaluat a constatat că operația nu mai e necesară și de atunci foarte rar mai are dureri.

Cred cu tărie ca a fost intervenția sfântului pe care îl rugasem să îl ajute să scape de acea operație. De când am intrat la facultate, inclusiv la admitere, sfântul m-a ajutat la fiecare examen, chiar și la cele la care merg fără nicio speranță de reușită. Și mai ales, mă ajută să fiu calmă în timpul lor și să gândesc limpede, schimbare radicală față de ce panicată eram înainte și la cel mai banal test. Îmi dă putere să învăț atunci când simt că nu mai am nicio motivație.

De multe ori îmi las materia pe ultima sută de metrii și e atât de mult încât nu reușesc să-i fac față, însă mereu apelez la sfântul și nu mă lasă la greu. Îi mulțumesc sfântului Efrem pentru tot ce a făcut pentru mine și pentru că e prezent, chiar dacă nu merit atâta dragoste și susținere. Apelați cu nădejde la Sfântul Efrem în orice necaz veți avea și o să fiți auziți