Stefania: Le sunt datoare tuturor Sfinților și in special Sfântului Efrem pentru faptul că mă liniștesc

Vreau să împărtășesc întâmplările care mi-au întărit credința, în speranța că oamenii vor înțelege și vor continua să își pună încrederea în divinitate. În lunile mai, iunie și iulie m-am confruntat cu multe probleme, stări de anxietate, căderi nervoase, scepticism, mi-am pierdut cumpătul, am devenit intolerabilă și m-am pierdut pe mine însămi. În luna iulie urma să susțin examenul de bacalaureat și admiterea la facultate, eram destul de stresată și în același timp nervoasă pentru că nu mă puteam concentra la nimic. Am reușit să mă adun într-un final și să mă rog ca Sfântul Efrem și bunul Dumnezeu sa-mi dea mai multă încredere în mine, să-mi deschidă mintea pentru a reuși să văd că nu e totul așa de negru.

În ziua examenului a picat ceva ce nu am învățat, am plâns două zile zicând că pic,
a urmat un alt examen de care nu eram sigură și încă unul pe care eram bazată.
În timpul primei probe am avut o cădere nervoasă, timp de 30 de minute n-am putut face nimic, ma gândeam doar la faptul ca nu am picat pe subiect și că voi fi dezamăgită de rezultat, mă blocasem pur și simplu. L-am rugat pe Dumnezeu să mă ajute să mă mobilizez și pe Sfântul Efrem sa fie lângă mine.

Notele au fost peste așteptări, examenul de bac a fost promovat cu peste 9. Încercând sa îmi amintesc ulterior ce am scris am rămas șocată de ideile care îmi veniseră pe moment, idei pe care nu le-as fi avut in mod normal.

După examenul de bac a urmat admiterea la facultate, aveam niște emotii uriașe și nu ma puteam gândi decât la faptul ca nu eram foarte sigura pe ceea ce învățasem și mi-era teama ca nu voi reuși sa intru, mai ales ca era singura mea opțiune. Când subiectele au venit, am spus ca nu voi mai face aceeași greseala de a ma gândi la ce nu stiu, ci ma voi concentra pe ceea ce stăpânesc cel mai bine. Așa a și fost, am avut momente de cumpănă însă am reușit sa intru cu un punctaj foarte bun la buget. Le sunt datoare tuturor Sfinților și in special Sfântului Efrem pentru faptul că mă liniștesc, credința e cel mai frumos lucru, nu doar privind religia, ci in toate domeniile, când crezi poți reuși orice îți propui !