Simona: Cand l-am cunoscut eu pe Sfantul Efrem..

Cand l-am cunoscut eu pe Sfantul Efrem…l-am cunoscut demult, cand un preot mi-a recomandat sa ii citesc acatistul, l-am citit, dar fara sa ma tin prea mult de el, si am renuntat. Insa Sfantul Efrem nu s-a lasat, a vrut sa il cunosc cu adevarat si a aparut iarasi in viata mea, din intamplare, exact in ziua de 5 Mai, mergand in casa unei cunostinte, i-am zarit icoana pe perete, mi se parea atat de cunoscut acel sfant, atat de familiar, iar cand m-am apropiat, mi-am dat seama ca este el, Sfantul nostru Efrem cel Nou. Am inceput sa il indragesc, sa citesc viata si minunile lui, si m-am simtit intr-atat de apropiata de el, cum nu m-am simtit de niciun sfant pana acum.

Anul acesta a fost un an in care am trecut si prin apa si prin foc, simteam ca nu mai pot, au venit incercari una dupa cealalta, am incheiat relatia cu persoana iubita, insa ramasesem prinsa acolo si nu reuseam sa ma desprind, ma rugam sfantului sufletului meu, cum imi place mie sa ii spun, sa imi arate calea, incotro sa o iau, nu puteam iesi cu adevarat din aceasta relatie. Dupa care, am descoperit ca tatal meu are cancer, pentru mine a fost un cosmar adevarat, am cazut si mai rau psihic si sufleteste, fiind deja demoralizata din cauza esecului pe plan sentimental, in acest timp, am facut si accident de masina, fapt care a dus la depresie, atacuri de panica, stari de anxietate si alte asemenea stari. De cand terminasem facultatea, nu reuseam sa imi gasesc un serviciu in domeniu, toate imi mergeau prost, simteam ca sunt pe un drum fara iesire, ma scurgeam pe picioare.

In tot acest timp am citit acatistul Sfantului Efrem, rugaciuni, precum si marturii ale minunilor lui, toate acestea ma incarcau, imi dadeau speranta, imi usurau sufletul dandu-mi vindecare sufleteasca. Cu rabdare si credinta, lucrurile au inceput sa se rezolve, am facut pace cu trecutul si am incheiat legatura, starile depresive au inceput sa se potoleasca, zilele trecute am reusit si cu serviciul, iar pentru tatal meu, ma rog in continuare ca Dumnezeu sa faca cum este mai bine pentru el, Sfantului sufletului meu, ma rog sa ii fie aproape in aceasta incercare, sa ii daruiasca putere sufleteasca si trupeasca. Incredeti-va in Sfantul Efrem, el intr-adevar este grabnic ajutator si tamaduitor, ne daruieste cele de folos atunci cand este timpul, atunci cand ne rugam din tot sufletul si avem nevoie cu adevarat de ajutor. El nu ne da intotdeauna rezolvarea pe care o vrem noi, ci pe cea de care avem nevoie cu adevarat, cea care ne este de folos. Uneori ne dorim ceva cu desavarsire, fara sa stim ca acel lucru, de fapt si de drept, nu este bun pentru noi, si cu cat ne incapatanam mai tare, cu atat suferim mai mult. Rugati-va si credeti cu adevarat!

Ii multumesc in primul rand Maicii Ceresti – Maica Domnului, Sfantului sufletului meu Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Ierarh Spiridon. Indiferent cat iti este de greu, Dumnezeu niciodata nu te lasa, si amintiti-va ca totul este trecator in viata si toate au o rezolvare. Doamne ajuta si un Craciun cu liniste si pace in suflete!