Sabina: Aș dori să vă mărturisesc ajutorul primit de la Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou.

Aș dori să vă mărturisesc ajutorul primit de la Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou. Ceea ce am trăit este greu de expus în cuvinte întrucât sunt lucruri tainice și pline de emoție însă voi încerca să vă împărtășesc puțin din bucuria mea, dorind ca astfel să-i pot aduce mulțumire Sfântului Efrem cel Nou.

Îmi amintesc că, în primăvara anului 2016, în preajma Învierii Domnului, mă aflam în biserică, când o doamna necunoscută și cu care nu schimbasem nicio vorbă, s-a apropiat de mine și mi s-a adresat blând, spunându-mi atât: ,,Roagă-te Sfantului Efrem Cel Nou pentru căsătorie…” Cuvintele ei m-au surprins pentru că era o necunoscută care nu știa nimic despre mine, dar care parcă fusese trimisă să mă încurajeze tocmai într-un mare moment de deznădejde cauzată de o dezamăgire. Nici nu mai știu ce i-am răspuns sau dacă i-am răspuns, cert este că acele cuvinte mi-au rămas în minte și m-au pus pe gânduri. Am citit acatistul Sfântului timp de 40 de zile și așa, am reușit să trec peste acel moment de mare deznădejde. Timpul a trecut, am continuat să merg la biserică, să fac ascultare de părintele duhovnic și toate cele câte le consideram de folos. Rareori mai citeam rugaciunea pentru căsătorie către Sfântul, dar nu-mi făcusem un obicei din asta. Cu toate acestea, Sfântul nu m-a uitat.

După un an, exact în preajma Învierii Domnului am cunoscut la biserică un tânăr care mi-a atras atenția și față de care am simțit o strânsă legătura sufletească din prima clipă. Bucuria a fost cu atât mai mare aflând că împărtășeam aceleași principii de viață și că aveam același părinte duhovnic. M-am rugat Sfântului Efrem Cel Nou, citindu-i zilnic rugăciunea pentru căsătorie. Ajutorul Sfântului s-a simțit imediat, căci la scurt timp după ce ne-am cunoscut, ne-am împrietenit și am hotărât să ne întemeiem o familie ortodoxă. Toate s-au întâmplat foarte repede și bucuria a fost deplină în viața noastră pentru că, prin rugăciunile acestui Sfânt mijlocitor, am simțit cu adevărat binecuvântarea lui Dumnezeu.

Cum voi putea eu mulțumi vreodată Sfântului Efrem Cel Nou, Maicii Domnului și tuturor sfinților pe care i-am chemat în ajutor și care grabnic m-au ajutat? Știu că alături de mijlocirea Sfântului Mare Mucenic Efrem a conlucrat și ajutorul altor sfinți minunați către care, eu și viitorul meu soț, ne-am îndreptat gândul… Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Nectarie, Sfântul Ciprian, Sfântul Simon Zilotul, Sfânta Parascheva, Sfânta Teodora de la Sihla și Sfânta Xenia din Sank Petersburg. Amândoi știm că prin ajutorul primit de la acești mari sfinți ne-am cunoscut și am avut dragoste unul pentru celălalt. Sfinte Efrem cel Nou, ajută-ne ca această dragoste să sporescă și să ne conducă către mântuire!

Slavă Lui Dumnezeu pentru ajutorul primit de la sfinții săi! Slăvit să fie Domnul pentru ajutorul și ocrotirea primită de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, care ne acoperă mereu cu Sfântul ei Acoperământ și care ne împlinește dorințele bune la momentul potrivit, dăruindu-ne ce este mai bun spre mântuirea sufletelor noastre!