Gabriela: O alta minune este venirea in parohia noastra a unei bucati mici din Sfintele moaste ale Sfantului

Slava Domnului nostru Iisus Hristos si multumiri Sfantului Efrem cel Nou pentru toata bucuria de a fi si eu martora a minunilor acestui mare Sfant ! Anul trecut in data de 05 mai 2014, l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou astfel: obisnuiesc sa urmaresc in calendar ce Sfant este praznuit zilnic, astfel ca in data de 05 mai eram foarte curioasa sa aflu cate ceva despre sfintii zilei. Am citit viata Sfantului, i-am facut un acatist si meditam cu lacrimi in ochi la patimirea lui cea asemenea Mantuitorului Hristos pironit pe cruce, tintuit si el de dudul care s-a facut cruce.

Atunci m-am intristat ca nu am o icoana cu Sfantul si am purtat in gand un astfel de dialog: Sfinte Efrem imi pare atat de rau ca nu am icoana ta, si nu te cunosc, cat de minunat esti! La scurt timp am simtit asa ca o mana pe fata mea si un miros extraordinar de frumos foarte pregnant de mir cu tamaie, un miros de sfinte moaste, un miros dumnezeiesc! Era asa ca si cum ai tine o batista la nas imbibata, mirosul ajungand pana in gat. Era prezenta Sfantului , care s-a facut simtit ,era mai mult decat o icoana, era o prezenta reala! Din acea zi Sfantul este prietenul familiei noastre, ocrotitorul bisericii din satul in care slujeste sotul meu, am reusit sa punem la un an de la minune si cel de al doilea hram al bisericii noastre!

Asa l-am cunoscut pe Sfantul Efrem. Fiului nostru Andrei i s-a aratat in casa langa coltul de rugaciune! Sfantul este prezent si este viu printre noi. Minunile au continuat una dupa alta. O prietena preoteasa din satul vecin isi dorea nespus un nepotel si dupa doar cateva acatiste inchinate Sfantului nora si fiul ei i-au dat vestea cea buna , dupa ani buni de casatorie au primit copilasul mult asteptat,o fetita minunata!

O alta minune este venirea in parohia noastra a unei bucati mici din Sfintele moaste ale Sfantului, la scurt timp dupa ce ne-am propus sa mergem la Nea Makri , tatal meu in urma unui cancer a plecat la Domnul , lipsa banilor ne-a facut imposibila calatoria in Grecia. dar a venit Sfantul la noi cu 4 prieteni: Sfantul Ioan Hozevitul, Sfantul Ioan Rusu, Sfantul Mare Mucenic Ciprian si Sfantul Teodosie de la Brazi, prin bunavointa unui preot deosebit care ne-a daruit aceste sfinte moaste din acesti mari sfinti. A venit Sfantul Efrem la noi cu prietenii sai. La un an de cand l-am cunoscut pe Sfantul ,i-am cumparat un frumos baldachin, i-am pictat o icoana de hram si avem o sfanta racla cu acesti cinci mari sfinti! Multumesc Sfantului ca in asa scurt timp ne-a facut atatea mari bucurii si ne-a dat atatea binecuvantari! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Binecuvantata esti Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ,minunat este Dumnezeu intre sfintii Sai. Amin