Niculina: As vrea sa va povestesc si eu minunea mea.

Bună seara! As vrea sa va povestesc si eu minunea mea. Eu si soțul meu traim la Roma. Pe la începutul anului trecut eram tare mahnita, la muncă nu-mi mergea bine era un stres continuu, sotul meu la fel avea o muncă grea si prost plătită. Intr-o seara am gasit in portofel Acatistul Sfantului Efrem, mi-am zis: cine este, nu am auzit niciodată de el, M-am hotărâtă să-l citesc 40 de zile. A doua zi am mers la munca, vreau sa va spun ca lucram intr-o pițerie și dintr-o dată am simțit o mireasmă, un parfum (precizez ca în pițerie, de toate poate mirosi numai a parfum nu) m-a luat cu fiori.

Eu nu mai citisem acatiste și rugăciuni de mulți ani, am sunat-o pe sora mea și i-am spus, ea a vorbit cu duhovnicul ei și i-a spus că Sfantul Efrem o să mă ajute. Eram emoționată dar nu prea credeam ca o sa fie așa dar eu citeam in continuare Acatistul, după vreo 20 de zile eram alt om aveam o liniște sufletească așa cum nu am avut niciodată parcă pluteam.

Soțul meu în numai o săptămână a schimbat locul de munca. Apoi a început să crească dorința de a merge în Grecia să-i mulțumesc. Mi-am zis că e imposibil nu o sa ajung niciodată. Prin septembrie o soră de a mea s-a dus in vacanță în Grecia, va dati seama cand am auzit am sunat-o de multe ori și am rugat-o să-mi trimită o icoană cu Sfântul. Bineinteles ca mi-a trimis icoană și am început să mă rog la Sfânt și să-i mulțumesc pentru marele ajutor. Dar minunea acum vine sora mea care trăiește și ea la Roma a mers în multe pelerinaje. Prin ianuarie anul asta îmi spune: se face pelerinaj în Grecia, vrei sa mergi? I-am spus nu am cum nu mă lasă de la muncă.

Dar Sfântul m-a ajutat, mi-am dat demisia de la pițerie.S upărare mare avea să am ca nu mai erau locuri ca trecuse o lună. Dar iarăși Sfântul m-a ajutat căci m-a sunat sora mea și mi-a spus că o fata nu mai merge și merg eu, va dati seama ce bucuroasă eram și așa am fost la 5 Sfinți: Sfantul Efrem, Sfantul Patapie, Sfantul Nectarie, Sfantul Profirie si la procesiunea Sfântului Ioan Rusu.

La întoarcere în autocar o doamna care se ocupase cu organizarea pelerinajului a venit la mine cu telefonul in mana si mi-a aratat o poza cu o alta doamna în cărucior si cu piciorul in ghips la care imi zice: uite aceasta doamna trebuia sa meargă în Grecia dar și-a rupt piciorul şi așa ai venit tu.Va dati seama ce minuni a făcut Sfantul Efrem cu mine. Singurul regret este că înainte nu prea mă rugam și am ajuns acolo cam nepregătită dar eu știu că Sfinții împreună mă vor ajuta să mai ajung o dată la ei .Mare este puterea lui Dumnezeu,Doamne ajută-ne și miluieste-ne.Amin