Luiza: Buna ziua, Va scriu in speranta ca marturia mea va intari credinta oamenilor in Bunul Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul Efrem.

Buna ziua, Va scriu in speranta ca marturia mea va intari credinta oamenilor in Bunul Dumnezeu, Maica Domnului si Sfantul Efrem.

Am aflat de Sfantul Efrem in urma cu 5 ani, cand eram in cautarea unui loc de munca in specialitatea studiilor terminate. Eram la catedrala din oras sa ma rog pentru ajutor la un examen de ocupare a postului pe care mi-l doream, unde am cunoscut-o pe cea care urma sa-mi ramana prietena si mi-a povestit despre cat de milostiv si puternic este Sfantul Efrem si despre cum a ajutat-o pe ea la nevoie. Imi amintesc faptul ca mi-a povestit o minune de-a Sfantului si in momentul acela am simtit o emotie de nedescris, fiori in tot corpul si o mireasma in jurul meu, aveam sentimentul ca este langa mine. Am citit 40 de zile acatistul Sfantului, am invatat si am luat examenul, ramanand, dupa aceasta intamplare, Sfantul sufletului meu.

Dar cea mai mare minune pe care am trait-o s-a intamplat cu cateva luni in urma, cand, insarcinata fiind, am facut varicela si toti medicii la care am ajuns ne descurajau si ne spuneau ca nu-si pot asuma niciun risc in ceea ce priveste sanatatea copilului nostru, exact acestea erau cuvintele lor. Nu ne puteau asigura ca este sanatos, dar nici ca ar fi afectata cumva dezvoltarea normala. Nici in familie nu am avut suport din partea tuturor. Nu exista cuvinte sa pot exprima ce era in sufletul meu si al sotului meu; nici nu puteam sa concept sa renunt la sarcina… Am plans foarte mult, nu stiu de unde atatea lacrimi. M-am rugat mult Sfantului Efrem sa traiesc bucuria de a fi mama acestui copil, increzandu-ma in cuvintele din acatistul Sfantului: „..acolo unde medicii si stiinta hotarau ca pruncii trebuiesc avortati.. ai lucrat minuni mai presus de fire..” In fiecare seara citeam paraclisul Maicii Domnului si dadeam burtica cu ulei sfintit de la Sfantul Nectarie. Si rugaciunile mi-au fost ascultate. Astazi sunt mama unui baiat de 7 luni, sanatos, voinic si vesel, toate dupa voia lui Dumnezeu, multumindu-I in fiecare zi.