Mioara: Mulțumesc din suflet Sfântului Efrem cel Nou Mare Făcător de minuni..

Mulțumesc din suflet Sfântului Efrem cel Nou Mare Făcător de minuni, pentru că mi-a ajutat să pot duce sarcina la termen și să nasc cel de-al patrulea copil, cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Fiind la a doua căsătorie, ne doream foarte mult să avem un copil împreună, însă de fiecare dată când rămâneam însărcinată, pierdeam sarcina. Pierdusem deja 2 sarcini, ultima chiar se oprise din evoluție și am stat foarte mult cu copilul mort in mine, eu crezând ca e viu deoarece il simțeam cum se mișcă, însă medicul mi-a explicat că el mort fiind doar plutea in lichidul amniocentezic și se lovea de pereții placentei dându-mi senzația că mișcă.

Si de data aceasta m-a apărat Bunul Dumnezeu deoarece deși am stat foarte mult timp așa cu copilul mort in burtă, nu am făcut o infecție, sau ceva mai grav. Am descoperit că s-a oprit din evoluție, când am mers să fac ecografia pentru a vedea dacă e fată sau baiat. M-au internat imediat m-au pus pe antibiotic și urma sa ma chiroteze, însă copilul ,,a ieșit întreg “ organismul meu la eliminat fără să fie nevoie sa mi-l ciopârțească medicii. In acel moment mi-am luat adio de a mai putea da naștere altui copil, văzând că după atâta tratament și precauțiuni( să evit căzăturile, să nu fac intervenții chirurgicale la dentist unde se folosește anestezie) tot nu pot ține sarcina.

Până intr-o zi când am observat că îmi intârziase menstruația și am făcut un test de sarcina care a ieșit pozitiv. Am fost foarte fericiti dar totodată și îngrijorați știind că pierdusem deja 2 sarcini. Am mers la medic și mi s-a confirmat că și această sarcină e cu probleme, de-acum eram și mai in vârsta( 42 ani ). Dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu , am o doamnă profesoară pensionară , prietenă de suflet Rusnac Teodora , care când a auzit problema mea, mi-a dat acatistul Sfantului Efrem cel Nou Mare Făcător de minuni, spunându-mi că e mare ajutător.

Am citit acatistul doar o singură dată, mai mergeam și pe la o Mânăstire aproape de Călărași unde este o Sfanta Cruce de leac și mă atingeam cu burta de Sfanta Cruce ca să-mi ajute Bunul Dumnezeu sa țin sarcina și promițând că , cu ajutorul Bunului Dumnezeu dacă e sa pot duce sarcina la termen și sa nasc , ii voi pune copilului , nume după Sfantul Efrem , fie băiat sau fată. Pe perioada sarcinii am avut un moment când am crezut că mor, așa de rău îmi era. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am pus iconița cu Sfantu Efrem cel Nou pe burtă și in acel moment mi-a luat răul ca , cu mâna.

Și așa cu ajutorul Bunului Dumnezeu , al Măicuței Sale și a Sfântului Efrem , am dus sarcina la termen și am născut o fetiță , deși medicul ginecolog Horațiu Haradja, un super medic cu ajutorul Bunului Dumnezeu , mă pregătise pentru o naștere prematură făcându-mi Injecții care ajutau plămânii copilului sa fie pregătiți (maturizati ca și când s-ar fi născut la termen) Bunul Dumnezeu și Sfantul Efrem cel Nou m-au ajutat și am născut la termen și cu plămânii de două ori mai puternici. Dar minunea nu se oprește aici . Bunul Dumnezeu, Măicuța Domnului și Sfantul Efrem m-au ajutat și cu numele fetiței , in sensul că eu doream să botez fetița după numele Sfantului Efrem, neștiind cum e numele corect, eu credeam că Efrema e corect și deci așa eram decisă să ii pun numele.

I-am scris in certificat Efrema însă in cazan când a botezat-o , i-a spus Efremia, deoarece noi uitasem certificatul acasă când am mers sa botezam fata, și nu ne-am mai întors să-l luăm deoarece era iarna și erau troiene foarte mari, abia se circula. Și deci nasa s-a încurcat și ia spus Efremia.

Am fost foarte necăjită când am văzut că nașa a greșit numele și ia pus Efremia. Dar când , cu ajutorul Bunului Dumnezeu am fost la Nea Makri, la Sfantul Efrem, o măicuță mi-s spus că numele corect la feminin este Efremia. Abia atunci am înțeles că așa a fost lucrarea Bunului Dumnezeu, sa uităm certificatul acasă ca nasa sa ,,greșească “ numele, ca astfel să se pună numele corect fetiței mele. Că dacă am fi avut certificatul la noi , cu siguranță preotul ar fi citit și botezat fata cum era scris in certificat și anume Efrema. Deci Efremia este cea de-al patrulea copil și cu ajutorul Bunului Dnezeu ea este și mătușica copiiilor fraților săi mai mari. Între cel mai mare fiu al nostru și Efrema e o distanță de 23 ani. Soțul meu avea 61 de ani când s-a născut Efremia. Acum cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Efremia e la școslă , grupa. ,, 0 “. Slavă Ție Doamne , Slavă Ție