Mihaela: Vreau sa impartasesc cateva din minunile intamplate mie prin ajutorul Sfantului Efrem cel Nou, lasand la latitudinea dumneavoastra care sa fie publicate.

Doamne ajuta! Vreau sa impartasesc cateva din minunile intamplate mie prin ajutorul Sfantului Efrem cel Nou, lasand la latitudinea dumneavoastra care sa fie publicate. Nu spun acestea spre lauda, niciuna din minunile intamplate nu s-a faptuit pentru vrednicia mea, ci numai din mila bunului Dumnezeu cu rugaciunile (sau interventia) Sfantului Efrem cel Nou. Si ca sa-mi marturisesc pana la capat nevrednicia, tebuie sa recunosc ca nici nu le mai tin minte pe toate. Din afara pot parea intamplari, dar pentru mine care le-am trait sunt minuni, nu cred in intamplari si coincidente.

1. Cand am auzit de Sfantul Efrem cel Nou, mi-a trecut prin gand sa ma rog sa ma scape de o infectie care periodic, imi aparea la ombilic, mai ales vara, la caldura. Nu era dureroasa, trecea de la sine dupa o vreme, dar era neplacuta. Repet, nu m-am rugat efectiv, mi-a trecut gandul prin minte. M-am vindecat in aceeasi zi, probabil in acelasi moment, nu mi-am dat seama imediat, ci doar cand am vrut sa ma dau cu spirt. Multi ani de zile nu am mai avut nimic, apoi rar de tot aparea, niciodata deranjant, doar discret, probabil ca sa-mi aduca aminte minunea.

2. M-a luninat in diverse probleme de serviciu, pentru care nu gaseam nicio rezolvare, iar dupa o scurta rugaciune rezolvarea venea de la sine.

3. Am pornit masina de spalat pe cel mai lung program. Prelungitorul la care era conectata masina este intepenit in priza de ceva vreme. La mai putin de o jumatate de ora mirosul de plastic ars a ajuns pana in camera. Am scos-o din priza, s-a racit, am bagat-o din nou si si-a continuat programul. La foarte scurt timp – acelasi miros. Puteam sa scot masina din priza, sa las prelungitorul sa se raceasca, sa o bag din nou, dar trebuia sa fac asta de cateva ori si ma temeam sa nu se strice. Asa ca am facut o cruce pe capatul din priza al prelungitorului si l-am rugat pe Sfantul Efrem cel Nou sa ma ajute. In scurt timp, stecherul s-a racit de la sine si a continuat spalarea fara probleme. De atunci, cand spal fac o cruce peste stecher si-l rog pe Sfantul Efrem cel Nou sa ma ajute.

4. Sfantul Efrem cel Nou mi-a pornit frigiderul care nu mai voia sa porneasca.

5. Sfantul Efrem cel Nou m-a scapat dintr-o constipatie ingrozitoare, ar fi absolut lipsit de delicate sa dau detalii, dar ma vedeam deja la spital. Am citit ca l-a scapat pe un monah din asta si am indraznit sa ma rog pentru aceeasi problema. De mai multe ori m-a scapat din asta, dar pe ultima n-o uit cate zile voi avea.

6. Dupa un drum cu masina, stand in curent, am dobandit niste spasme in coltul gurii. Adica acesta mi se misca necontrolat. Deoarece am avut de doua ori in copilarie si adolescenta pareza faciala, m-am speriat. M-am dat cu ulei de la Sfantul Efrem cel Nou si l-am rugat sa ma ajute, iar dansul m-a ajutat fara sa fi meritat in vreun fel asta.

7. Sunt convinsa ca m-a ajutat acum cand v-am scris.

Sfinte Efrem cel Nou iti multumesc pentru tot ajutorul dat si te rog sa-mi ierti nevrednicia cu care l-am primit!