A.: Doresc să aduc laudă, mulțumire și închinăciune Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou.

Slavă ție, Dumnezeul nostru, slavă ție! Doresc să aduc laudă, mulțumire și închinăciune Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou. Fiind foarte îngrijorată într-o privință și dorind să primesc ajutor, mi-am pus nădejdea în Sfantul Efrem și de praznicul lui (5 mai) m-am apucat să citesc acatistul 40 zile. Ar fi trebuit să mă apuc de mai demult de acatist, dar cum e omul, care tot amână. Eu m-am rugat Sfântului pentru ajutor la examene și putere de concentrare băiatului meu, care, anul acesta, a susținut examenul de capacitate. Culmea este că 40 de zile de citire a acatistului s-au încheiat pe 13 iunie (ziua susținerii ultimului examen), fără a calcula la început când se va încheia termenul.

Când am realizat ce dată va fi când voi termina de citit acatistul, nu mi-a venit să cred. Pentru alții nu spune nimic data de 13 iunie, pentru noi însemna terminarea învățatului și al emoțiilor. Mărturisesc că, pe măsură ce trecea timpul și mai erau 1-2 săptămâni de citit, nu mai puteam fi atentă la rugăciune. Îmi îndeplineam sarcina zilnic, ca o obligație asumată, dar fără a fi cu mintea și cu sufletul la rugăciune. Realizam că ajungeam la sfârșitul acatistului și mă rugam cu toată inima abia la rugăciunea de sfârșit, din acatist, când ne rugăm efectiv pentru problema noastră. Iartă-mă, Doamne! M-am rugat Sfântului să fie alături de copilul meu, să-i fie alături la examene, să-l ajute să se concentreze pentru a obține un rezultat mulțumitor pentru el, pentru noi.

Cu ajutorul Sfântului, baiatul meu s-a descurcat la examene și are media 7 la capacitate. Surpriza mare a fost nota de la limba română, având în vedere că în timpul școlii a avut note de 4 și 5. Slavă ție, Doamne! Nu am cuvinte să mulțumesc Sfântului pentru ajutorul dat, pentru rugăciunile lui duse înaintea lui Dumnezeu. Cu adevărat Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou este grabnic ajutător! Bucura-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni (noule și grabnic făcător de minuni)!