Mihaela: O sa va povestesc cateva din nenumaratele minuni pe care Sfantul Efrem le-a facut pentru mine.

Buna ziua, O sa va povestesc cateva din nenumaratele minuni pe care Sfantul Efrem le-a facut pentru mine. L-am intalnit pe Sfantul Efrem intamplator, la biserica unde mergeam la Sfanta Liturghie, acolo se afla un pantof al Sfantului. Nu i-am dat importanta, pentru ca nu mai auzisem numele acestui Sfant trimis de Dumnezeu pentru a ne alina nelinistea sufletului. Ulterior, pe internet au aparut informatii despre acest Sfant, fara ca eu sa caut in prealabil. Astfel am aflat de minunile savarsite si de viata lui si am fost impresionata realizand faptul ca pantoful pe care il vedeam la Sfanta Biserica era al Sfantului.

Eram studenta la o facultate grea, presiunea era mare, examenele grele si profesorii exigenti. Imi alesesem facultatea pe care mi-o dorisem, dar in fiecare semestru de facultate imi spuneam ca nu o sa reusesc sa inchei cursurile si ma framanta gandul sa renunt la aceasta facultate si sa incep ceva mult mai usor, din acelasi domeniu.

Intorcandu-ma la povestirea despre facultate, am acceptat faptul ca voi face un an in plus, pentru a-mi finaliza cursurile, incredintandu-ma ca totul va avea un sens dupa acest obstacol. Asa cum a si fost. In anul urmator cu nadejde in suflet si mult mai stapana pe mine, bunul Dumnezeu m-a ajutat si am absolvit facultatea, simtindu-l aproape de mine pe Sfantul Efrem de fiecare data cand invatam si cand avea examen.

Prezentarea lucrarii de licenta a fost cel mai usor lucru pe care l-am facut in viata mea, am simtit ca Maica Domnului si Sfantul Efrem sunt cu mine in sala si ma ajuta sa imi adun gandurile si sa reusesc sa obtin o nota la care nici nu visam, aproape de nota maxima. Pentru multi, cele povestite mai sus este echivalenta cu esecul, pentru mine reprezinta succesul, reusind sa depasesc un obstacol mare si mai mult decat atat sa il redescopar cu adevarat pe Dumnezeu.

Sfantul Efrem este alaturi de mine si atunci cand ii cer ajutorul pentru ca parintii mei sa fie sanatosi. Intr-o seara tata se simtea tare rau, iar eu am citit Acatistul Sfantului Efrem, rugandu-l sa il ajute sa isi revina, iar a doua zi se simtea extraordinar de bine, parca nu ar fi avut nimic cu o seara in urma.

O alta dovada evidenta a ajutorului necontenit a-l Sfantului, este intr-o zi cand ma aflam in tren si fiind liniste, am decis sa citesc Acatistul Sfantului, pentru ai multumi pentru tot ajutorul. La urmatoarea statie, au urcat trei baieti care s-au asezat foarte aproape de locul unde eram eu si au inceput sa vorbeasca urat si tare. Am incercat sa imi continui Acatistul, dar incepeam sa nu ma mai concentrez si mai mult de atat sa ma manii. Atunci l-am rugat in gand pe Sfant, cu ochii la poza de pe coperta Acatistului, sa faca cumva ca acei baieti sa se linisteaca. Am fost profund impresionata, pentru ca dupa ce l-am rugat acest lucru pe Sfantul Efrem, baietii s-au linistit, nu au mai spus nimic pe durata intregului drum care, pentru mine, a mai durat cel putin 20 de minute.

Sfantul Efrem ofera o alta perspectiva asupra vietii, ne aproprie cu adevarat de Dumnezeu. Recomand din suflet sa aveti cu totii incredere in Dumnezeu, in Maica Domnului si in Sfintii Sai. Va multumesc!