Maria: Vreau sa va marturisesc despre minunile pe care Sfantul Efrem cel Nou le a facut in viata mea.

Buna ziua, numele meu este Maria si vreau sa va martirisesc despre minunile pe care Sfantul Efrem cel Nou le a facut in viata mea. Cea mai mare dintre ele este venirea pe lume a fetitei mele Elena pentru care m am rugat Sfantului sa o pot avea, desi mai pierdusem o sarcina cu 3 ani in urma. Prima minune s-a infaptuit in momentul in care m-am rugat Sfantului sa pot ajunge la El iar pentru asta trebuia sa il conving pe sotul meu, desi stiam ca nu voi reusi sa il conving pentru ca drumul pana in Grecia avea sa fie lung totusi i-am povestit despre Sfant si minunile Lui intr o seara, iar a doua zi dimineata sotul meu mi-a zis:, imbracate, plecam in Grecia.
L-am visat pe Sfantul Efrem la manastirea sa ne asteapta. Cea de a doua minune a fost cand am avut un examen greu la facultate, iar daca nu l-as fi luat as fi putut repeta anul. Desi aveam vaga impresie ca invatasem toate biletelele si subiectele seara imi rasuna in cap o voce care imi mai ssugereaza 2 subiecte prin care nu trecusem niciodata dar le auzisem intamplator la o colega cu o zi -2 inainte ca i-ar fi picat (era un examen oral, trageai un bilet si aveai 2 subiecte, examenul se dadea 3 zile datorita nunarul mare de studenti).
Le-am citit, le am si memorat cat de cat si a 2 zi dimineata am plecat la examen, am intrat in sala eu impreuna cu alte 2 fete si am vrut sa extrag un bilet, dar o colega m-a rugat sa o las pe ea sa extraga prima si a tras biletul pe care pusesem eu initial mana dar nu-l ridicasem de jos si nici nu il intorsesem, am lasat-o, iar dupa am extras eu alt bilet la intamplare! Minune erau exact subiectele pe care vocea mi le amintise in cap. Era vocea Sfantului sunt sigura pentru ca Lui m-am rugat cu ardoare sa ma ajute sa trec examenul si sa nu repet anul. O alta minune e faptul ca m a ajutat sa trec peste depresie atat El cat si Maica Domnului. Am trecut prin chinuri groaznice, aveam atacuri de panica si frica ca voi muri in fiecare secunda, o boala cumplita care iti macina somnul, visele si sufletul te face sa crezi ca vei muri si nu iti vei mai putea vedea copilul crescand sau iubindul dar din fericire atat Sfantul cat si Maica Domnului m-au ajutat prima data sa trec peste boala cu ajutorul familiei, odihnei si rugaciunii si a 2-a oara cand boala s-a declansat mai grav si mai rau la jumatate de an datorita stresului m-a ajutat sa gasesc un doctor bun care printr-un tratament minune si ieftin m-a pus pe picioare inca din primele
10 zile desi fusesem inainte la nenumarati specialisti, doctori si profesori vestiti in intreaga lume care imi dadusera cu toti tratamente scumpe fara efect sau imi pusesera pur si simplu diganoaticul de perfect sanatoasa trebuie doar sa fac sport si sa imi schimb ritmul de viata desi eu cadeam din picioare de durei de cap si faceam 2-3 atacuri de panica pe zi! Si multe multe alte minuni pe care le a facut zilnic, raspunsuri la rugaciuni si cereri marunte! Rugati-va si iubiti-l este ocrotitor si grabnic ajutator!