Iuli: Slava Domnului Iisus Hristos, pentru ca l-a trimis in viața mea pe Sfântul Efrem cel Nou..

Slava Domnului Iisus Hristos, pentru ca l-a trimis in viața mea pe Sfântul Efrem cel Nou, chiar in aceasta perioada, acum 7 ani (2014), când aveam cea mai mare nevoie de un sfânt atât de grabnic ajutător, atât de blând și bun. Acum doresc sa mărturisesc din nou, cât de mult m-a ajutat sfântul meu “cu inima de mama”, așa cum îi spun de cele mai multe ori. M-am rugat Sfantului Efrem, pe la începutul acestui an sa ma ajute in probleme de sănătate pe mine și pe mama, iar Sfântul întotdeauna mi-a răspuns rugăciunilor mele. Și i-am promis ca dacă ma v-a ajuta, ma voi duce la el in Nea Makri sa îi mulțumesc pentru ajutorul dăruit. Săptămânile treceau una după alta, iar eu încă nu îmi mai duceam la bun sfârșit promisiunea. Sfantul preaiubit, văzându-mi mâhnirea și neputința, a mijlocit și m-a ajutat sa pot ajunge la el acasă așa cum îi promisesem. Pe data de 25 Iulie, (in Grecia fiind in acea perioada,) am ajuns fără sa programez ca vom merge la Sfântul cel bun. Era o zi de duminica, și trebuia sa ajungem până in ora 12, deoarece știam ca după aceasta ora,mănăstirea se va Închide până la ora 17 după amiaza. Am parcurs cam 250 de km din zona in care ne aflam și am ajuns la mănăstirea sfantului după ora 12:30, fiind sigura ca vom găsi închis, am zis totuși hai măcar sa ajungem in fata porții mănăstirii, și de acolo sa pot sa îi aduc mulțumire Sfantului așa cum îi promisesem când mi-a dăruit ajutorul cerut.
Am ajuns acolo,și spre bucuria mea, mănăstirea era deschisă, Sfântul meu minunat Efrem, a dorit ca eu păcătoasa sa îmi pot îndeplini promisiunea făcută. Am pășit pe aleea Curții ,frumoasei mănăstiri, cu lacrimi in ochi de bucurie și cu o mare dragoste ca am putut sa ajung la Sfântul meu de suflet pentru a-5-a oară. Copleșită de un amalgam de emoții, nici nu știu cum am pășit pana la racla cu sfintele moaște, am îngenunchiat și am mulțumit din toată inima Sfantului pentru tot ce mi-a dăruit pana in acel moment, ani de zile (7 la număr ). Am plâns, m-am bucurat, nu imi venea sa cred ca sunt acolo,era prea mare minunea pentru mine, nici acum nu imi vine sa cred, cum a mijlocit bunul meu sfânt, sa ajung atât de ușor și relativ repede la el. Îți mulțumesc din suflet sfântul meu cel blând pentru toate binefacerile dăruite mie păcătoasei și pentru acea zi de 25 Iulie binecuvantată. La începutul lunii Septembrie, ne-am întors din Grecia, după câteva zile am răcit. După câteva zile m-am dus sa imi i-au un test antigen pentru despistarea acestui virus cu care ne confruntam.
Îmi era puțin teama,deoarece ma temeam sa nu am virusul si sa transmit si celor dragi,in special mamei.I-am cerut cumva timid sfantului sa ma ajute sa fie doar o simpla răceala si așa a si fost. Testul ieșise negativ. Îmi era si Rușine sa îi cer mereu câteceva sfantului. Îți mulțumesc din tot sufletul sfinte Efrem pentru tot ce faci pentru mine,si pentru tot ajutorul dăruit in ultima perioada. Te rog si ma rog sa ai grija de mama mea,sa fie sănătoasă si sa îi treacă răceala si sa o păzești de acest virus.Azi te-am rugat sa fi alături de ea sa fie mai bine,si tu ai fost. Îți mulțumesc sfinte iubit.Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ma pe mine păcătoasa .