Ionela: A trebuit sa treaca aproape un an, pana sa-mi dau seama cu adevarat ca prin rugaciunile Sfantului Efrem..

A trebuit sa treaca aproape un an, pana sa-mi dau seama cu adevarat ca prin rugaciunile Sfantului Efrem, Dumnezeu mi-a ascultat dorinta si mi-a indeplinit-o. Acum un an in urma, ma pregateam intens pentru un concurs pentru un loc de munca. Eram in concediu de crestere a copilulului, iar fetita mea avea un an si trei luni. Se apropia foarte repede varsta de doi ani, iar grijile noastre legate de cum ne vom descurca sa traim toti trei din salariul sotului cresteau. Trebuia sa lupt si sa ma pregatesc bine pentru a ocupa acel post, pentru a reusi sa aduc un venit cat de mic in casa. Pe Sfantul Efrem cel Nou il descoperisem de multa vreme, dar am inceput sa ma rog lui de la nasterea fetitei mele. Citeam mereu acatistul si rugaciunea parintilor catre Sfantul Efrem, pentru copiii lor.

Cand m-am apucat de invatat pentru examen am simtit ca Sfantul Efrem ma va ajuta si am inceput sa ma rog din ce in ce mai mult sa ma ajute cu rugaciunile sale catre Dumnezeu. La rugaciune simteam mereu o ocrotire si o incredintare din partea Sfantului ca voi reusi si voi avea in sfarsit un loc de munca in domeniul in care imi terminasem studiile. Dupa pierderea dureroasa a tatalui meu, am gasit cu ajutorul Sfantului forta necesara sa merg sa sustin acel examen chiar in ziua decesului… La o zi dupa inmormantarea tatalui meu am primit vestea ca am promovat examenul si ca postul era al meu. I-am multumit lui Dumnezeu, Maicii Domului si Sfantului Efrem pentru aceasta sansa, si in ziua de azi nu am cuvinte sa dau slava lui Dumnezeu pentru minunile pe care le face prin sfintii sai.

Recitind viata Sfantului Efrem, inca de la inceput am constatat ca ziua de nastere a Sfantului este 14 septembrie „Ziua Crucii”, iar pentru mineaceasta zi, a insemnat prima zi de serviciu. Cu adevarat rugaciunile Sfantului m-au ajutat si datorita lui, Dumnezeu s-a milostivit spre mine pacatoasa. Puteam incepe serviciul in oricare alta zi de septembrie pana pe data de 14, dar prin minune de la Dumnezeu am ales data de 14. Asta ma incredinteaza ca Sfantul Efrem a mijlocit rugaciunile mele catre Dumnezeu si ca datorita lui am reusit sa am un loc de munca. Si spun aceasta marturie spre slava lui Dumnezeu si a Sfantului Efrem cel Nou grabnic ajutator si rugator pentru noi catre Dumnezeu. Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai!