Ioana: Mare bucurie am simtit cand am ajuns la fiecare manastire in Grecia in pelerinaj in aceasta primavara.

Mare bucurie am simtit cand am ajuns la fiecare manastire in Grecia in pelerinaj in aceasta primavara. Acum un an am fost diagnosticata cu cancer mamar, insa cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului si tuturor sfintilor acum sunt sanatoasa. Eu nevrednica de mine am primit semn de la Sfantul Ierarh Nectarie auzint bataia toiagului si sotul meu bataile inimii, la icoana Sfantului Spiridon mi-a deschis ochii iar la Sfantul Efrem cel Nou am simtit cum boala a iesit din mine.

Cand am plecat in pelerinaj nu am observat ca in paranteza era mentionat ca la Sfantul Efrem cel Nou ajungem doar daca ne permite timpul, insa m-am rugat si am spus Voia Domnului si a Sfantului sa se implineasca. Trebuia sa mergem 10 zile in pelerinaj insa s-au scurtat la 6 zile si s-a scos vizita la manastirea Sfantului Spiridon insa Sfantul ne-a asteptat pe parcusul pelerinajul alaturi de Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni de la Kato Xenia cu papucelul sau iar la Manastirea Sfanta Ecaterina, unde se afla moastele Sfintei Ecaterina se afla icoana care deschide ochii de la care am primit semn prin deschiderea ochilor.

Am ajuns si la procesiune la Sfantului Ioan Rusu. Eu nu am voie sa stau in soare. Cat am stat la procesiune a fost inorat si placut afara chiar au fost si cateva picaturi de ploaie. Am fost intampinati cu o miresma de mir cum rar mi-a fost dat sa simt. Pe tot parcusul drumului am adus inchinari si cantari Bunului Dumnezeu si Sfintilor. Ajunsi la mănăstire la Nea Makri la moastele Sfantului Efrem cel Nou, mare ne-a fost bucuria cand am gasit portile manastirii deschise.

Manastirea se inchidea la ora 13 iar noi am ajuns la 13.15. O emotie puternica m-a cuprins, ca si acum cand scriu aceasta marturie. Cand am pasit in curtea manastirii simteam ca plutesc, parca visam. Cu pasi repezi m-am indreptat spre copacul unde a fost martirizat Sfantul, insa pasii fugeau inainte spre moaste. Ajunsa langa racla nu imi venea sa mai plec, as fi stat ore intregi.Sa ma ierte maica Macaria ca la ea nici nu am ajuns. La fiecare manastire la icoane am lasat cate o cruciulita ca multumire pentru tot ajutorul dat de Domnul insa aici nu am mai avut cruciulita sa las. Adusesem ulei ca jertfa insa cu ardoare cautam sa las si aici o cruciulita insa pangarul era inchis.

Toata lumea plecase numai eu ramaneam in urma.

Sotul ma cauta sa plecam insa eu am spus ca nu pot pleca fara sa las nimic si atunci am rupt un jnur din iia pe care o purtam m-am intors la icoana i-am multumit inca odata Sfantului si am dat sa plec. Pe scarile manastirii, cand coboram, am simtit pe partea dreapta unde sunt operata, o durere, ca si cum a iesit ceva din mine. Apoi spre poarta mergand am simtit o adiere cum nu am simtit nici odata, parca o mangaiere si uitandu-ma jos am gasit ca o pernita mica (cam 1cm) sub forma de triunghi de culoare rosie cu o cruciulita verde in mijloc si încheiată pe margini tot cu ata verde. Am luat-o de jos fiind sigura ca Sfantul mi-a daruit-o si i-am multumit din tot sufletul meu si toata inima mea apoi am plecat.

La poarta se aflau niste tonete cu cruciulite, iconite si alte cele sfinte. Ce bucuroasa eram ca pot duce ai aici cruciulita. Am luat repede cruciulita insa cand m-am intors portile erau inchise. Atunci am plecat linistita stiind ca Sfantul nu mai vroia nimic ci doar sa ne rugam Domnului in continuare, Maicutei si tuturor sfintilor.

Acum dupa pelerinaj am facut investigatii si analizele au iesit foarte bune iar trombul care il facusem la mana de la citostative a disparut. Eu pacatoasa de mine si nevrednica s-a milostivut Domnul sa ma tamaduiesc trupeste iar eu nu pot decat sa aduc marturie vie sa va rugati neincetat si sa primiti cu bucurie orice vi se intampla ca nimic nu este venit fara scop, iar cel mai mare este spre mantuire.

Icosul al 8-lea
„Întru totul luminat fiind de strălucirea dumnezeiască, nu te îndepărtezi nici o clipă de mănăstirea cea sfântă, Sfinte Mare Mucenice Efrem, arătându-te în felurite chipuri celor cu inima curată și dăruind har îmbelșugat celor ce cu râvnă îți cântă ție:..”
Asa mi te-ai aratat si mie in chip nevazut.

Slava Tie Doamne, Slava Tie!
Multumesc Bunului Dumnezeu, Maicutei Domnului, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Spiridon, Sfantului Ioan Rusu, Sfantului Ciprian si tuturor Sfintilor!