Ioan:

Am rugamintea de publica si ajutorul neincetat pe care Sfantul Efrem cel Nou mi-l da de cand l-am cunoscut. Pe Sfantul Efrem cel Nou l-am cunoscut acum aproximativ 2 ani, cautand pe internet informatii referitoare la ajutorul pe care oamenii l-au primit prin intermediul Sfintilor. Asa se face, ca ochii mi s-au atintit pe o pagina de religie care cuprindea si Canonul Sfantului Efrem cel Nou. Am citit acest Canon deosebit de frumos. Trecand printr-o perioada mai putin usoara, am simtit o eliberare si un sentiment deosebit de frumos care nu poate fi descris in cuvinte. Am inceput sa citesc Canonul Sfantului Efrem cel Nou zilnic, citind si despre viata Sfantului Efrem cel Nou, apoi am citit Acatistul Sfantului si am simtit ca este cel mai bun prieten si de nadejde.

Totul a inceput sa se intample dupa ce am intrat in biserica Sfantului Mercurie si am cerut ajutorul Maicutei Noastre Sfinte, apoi l-am cunoscut pe Sfantul Ioan Botezatorul, pe Sfantul Gheorghe, Sfantul Mercurie, Sfantul Nectarie, Sfantul Chiril, Sfantul Antonie cel Mare, Sfantul Ciprian, Sfanta Iustina, Sfantul Teoctist, Sfantul Mina, Sfantul Spiridon, Sfantul Nicolae, Sfantul Grigorie Decapolitul, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Pantelimon, Sfantul Dimitrie cel Nou, Sfantul Stelian, Parintele Arsenie Boca, Sfantul David, Sfanta Teodora, Sfanta Teodora din Thesalonic, Sfanta Filofteia, Sfanta Ecaterina, Sfanta Paraschieva, Sfanta Paraschievi, Sfantul Fanurie, Sfantul Anton de Padova, Sfanta Xenia,Sfantul Lavrentie, Sfanta Maria Magdalena, Sfanta Maria Egipteanca, Sfanta Marta, Sfantul Andrei, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril Sfantul Irodion, Sfantul Calinic de la Cernica, Sfintii Imparati Constantin si Elena, Sfintii Petru si Pavel si toate puterile ceresti care au mijlocit si pentru mine la Sfanta Treime. Viata mi s-a schimbat radical,in cel mai frumos mod, am inceput sa-l iubesc pe Tatal Nostru si sa incep sa devin un crestin ortodox, mai „practicant” cum se spune. Imi doresc sa avansez in iubirea de Dumnzeu pe zi ce trece, dar asta doar cu ajutorul Lui.

Continuand cu bucuria nespusa adusa de Sfantul Efrem cel Nou in viata mea, aflu, nu dupa mult timp ca particele din moastele Sfantului Efrem cel Nou sunt aduse la Manastirea Radu Voda, alaturi de cele ale Sfantului Nectarie. Dumnezeu ne-a invrednicit sa primim un al catelea dar de nepretuit?

Am participat la sluba de acastist a Sfantului Efrem cel Nou de la Biserica Icoanei unde se aflapapucelul Sfnatului Efrem cel Nou si la Manastirea Radu Voda, ce sa spun…este minunat.
Sfantul Efrem cel Nou este langa tine, si te ajuta asa cum este cunoscut, grabnic.

Am primit ajutor in toate cele ale vietii: in gasirea unui loc de munca, insanatosirea parintelui meu, curmarea suferintei unui animal pe care l-am crescut de mic, cumpararea unei locuinte, in situatii limita in care aveam nevoie de o minune atunci, in momentul acela-in gasirea unei benzinarii, in munti fiind si fara nici o alternativa cu becul rosu aprins, in repararea unui telefon mobil extrem de necesar pentru mentinerea unei legaturi cu familia aflandu-ma in conditii destul de grele, ajungerea la destinatie cu un autoturism care nu mai functiona corespunzator pe un traseu foarte periculos, la serviciu in situatii limita-chiar acum i-am promis Sfantului Efrem cel Nou ca voi face si eu cunoscute minunile si ajutorul Lui, daca ma va ajuta.

N-am facut un targ, imi tot spunea mintea si sufletul de cateva zile sa fac si eu acest lucru, vazand initiativa dumneavoastra. Acesta, a fost un motiv sa ma tin de cuvant si sa actionez intocmai. Este un ajutor pe care il primesc zilnic. Mereu se intampla sa am nevoie de ceva si Sfantul ma ajuta grabnic: sa gasesc un lucru, sa vorbesc cu cineva, sa ajung la timp undeva, in relatiile cu oamenii, sa rezlov ceva pe parte de electronica. In orice si oricand, Sfantul este grabnic ajutator. Ieri, a fost ziua Sfantului Efrem cel Nou, ziua de nastere, si ziua in care au inceput chinurile.
Ii multumesc Tatalului Ceresc, Domnului Nostru Iisus Hristos, Duhului Sfant, Maicutei Domnului si tuturor puterilor ceresti pentru tot ajutorul primit si rugaciunile ascultate.

Ii multumesc Tatalului Ceresc, Domnului Nostru Iisus Hristos, Duhului Sfant, Maicutei Domnului ca m-au invrednicit sa-l cunosc pe Sfantul Efrem cel Nou.
Rugati-va Sfantului si neindoielnic veti primi ajutor. Rugati-va sa mijloceasca la Tatal Nostru Ceresc, Domnul Nostru Iisus Hristos si Duhul Sfant, impreuna cu Maicuta Domnului si cu toate puterile ceresti iertarea pacatelor noastre.
Am primit marea bucurie, (cand nici nu puteam sa-mi fac planuri despre asta-doar visam), de a putea sa ajug in Grecia la Sfant, chiar de ziua praznicului pe data de 5 mai.

A fost coplesitor. L-am iubit si il iubesc mult pe Sfantul Efrem cel Nou, dar l-am dezamagit, i-am facut o promisiune pe care am incalcat-o. Asa ca, atunci cand nu sunteti siguri de ceea ce ati vrea sa promiteti, nu o faceti. El ne iubeste mult. Inainte de a-l iubi noi pe el.

Sfantul Efrem cel Nou este nepretuit. Cititi-i viata, asa cum este descrisa in micuta cartica „Acatistul Sfantului Efrem cel Nou „, cititi Acatistul si Canonul Sfantului si veti vedea mijlocirile Sfantului la Tatal Nostru Ceresc.
Iti multumesc Sfinte Efrem cel Nou pentru TOT.

Te rog sa ma ierti Sfinte si sa-l rogi pe Tatal Nostru sa ne dea iertare de pacate, tuturor celor adormiti si noua, celor vii.
„Preamilostive, dumnezeiescule si grabnic-ajutatorule Efrem, miluieste-ne pe noi sarmanii si ne ridica dintru suspinul durerii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *