Ina: Domnul nostru Iisus Hristos își continua lucrarea prin „prietenii ” Săi, prin Sfinții minunați care săvârșesc minuni..

Domnul nostru Iisus Hristos își continua lucrarea prin „prietenii ” Săi, prin Sfinții minunați care săvârșesc minuni, vindecări, binefaceri. Biserica lui Hristos a fost, este și va fi un Laborator de sfințenie.” Și în zilele noastre, sfinții viețuiesc in taină si liniște, și se prefac în sarea pământului, care ține viata noastră ( Matei 5.13) si altfel, ” fericita nădejde ” rămâne în noi.” Un astfel de dar sfânt este și dumnezeiescul Mucenic al lui Hristos, Sfântul Efrem cel Nou.

Am avut marea șansă să îl cunosc în 2014, iar de atunci a rămas în familia noastră ca cel mai prețios membru al ei. În anii ce au urmat, ne-a mângâiat si ne-a sprijinit ca un frate mai mare, ca o mamă, căci de fiecare dată când am alergat la el, mărturisindu-i necazurile noastre, el ne-a ascultat cu iubire și blândețe și a găsit rezolvarea potrivita. Nu ne-a lăsat NICIODATĂ la greu! In situații limita, când simți ca este imposibil sa ieși cu bine dintr-un necaz este suficient sa te rogi si sa-l strigi pe Sfânt, cu toată credința, disperarea si nădejdea! Simți atunci cum toată frica și tulburarea dispar, sufletul iti este învăluit în pacea Domnului și curand totul se limpezește. Si sunt convinsa ca au fost nenumărate situații când ne-a protejat și sprijinit fără ca noi sa știm de unde vine ajutorul.

Însă cel mai grozav dar primit a fost îndeplinirea unei dorințe vechi de 7 ani: pelerinaj in Grecia, la Sfintele moaște ale Sfinților Efrem cel Nou și Nectarie din Eghina. Darul a fost nemeritat de generos, căci pe lângă acesti mult iubiti Sfinți, am vizitat si alti,. Pot spune cu toată dragostea și convingerea ca a fost cea mai minunata și binecuvântată vacanta din viata mea!

A fost un dar minunat al soțului meu, care îmi știa dorința arzătoare, un dar înlesnit prin iubirea Sfinților pentru noi nevrednicii. Nu ezitați nicio clipa sa va rugați si sa cereți ajutorul Măicuței Domnului si Sfinților! Le mulțumesc cu toată ființa mea, rugandu-i sa ne fie sprijin și nădejde pana la sfârșit. Si chiar dacă, asa cum spun si rugăciunile, ” credința noastră este slaba și puțina”, Bunul Dumnezeu ne iubește și nu ne abandonează niciodată!
” Bucura-te, comoara de mult preț ascunsă în visteria sufletelor noastre;

Bucura-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni! ”
Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Sale și ale tuturor Sfinților, să ne ocrotească și sa ne mântuiască pe noi toți