Gina: Încep aceste rânduri prin a mulțumi tuturor puterilor cerești și, in special, Sfântului Efrem cel Nou de la Nea Makri.

Încep aceste rânduri prin a mulțumi tuturor puterilor cerești și, in special, Sfântului Efrem cel Nou de la Nea Makri. Cred că Dumnezeu mi-a orânduit calea sa îl cunosc.

Era in vara anului 2015 și ne aflăm cu un grup in excursie in zona Dobrogei, iar în program erau mai multe mănăstiri. La una din ele nu se putea ajunge cu autocarul, fiindcă drumul era impracticabil. Ne-a întristat acest lucru, dar pe drumul de întoarcere și către mănăstirea Sfantul Casian am văzut un indicator pe marginea drumului și i-am sugerat organizatoarei sa mergem sa o vizităm.

Nu cunoașteam nimic despre Sfântul Efrem cel Nou, pentru că am ajuns acolo la acel schit, unde un părinte cu o vorbă domoală ne-a introdus în poveste.

Am considerat acest lucru o minune, pentru că peste câteva săptămâni era programat un sejur in Grecia și una din excursiile opționale a fost acasă la Sfantul Efrem cel Nou și la Sfânta Macaria.

Am fost cu adevărat bulversata de multitudinea de sentimente, am acumulat atâta liniște în acel loc sfânt, plin de atâta suferință a martiriului acelor oameni sfinți. E impresionanta povestea martiriului și descoperirii moaștelor Sfântului.

Incerc că în fiecare an sa ajung acolo, la Nea Makri, sa stau in preajma Sfântului meu drag, pe care îl consider un bunicuț, plin de dragoste și grijă față de mine, adun liniște și pace. Nu e nevoie sa cer ceva, el știe ce e in sufletul meu.
In vara trecuta am avut o altă bucurie: am putut să mă apropii de mormântul maicii Macaria și să mă rog. A fost o adevărată minune pentru că, în ultimul moment, o măicuță ne-a deschis poarta de a intra în grădină, la mormânt.
In pelerinaje, la diferite mănăstiri, in țară sau în străinătate, mi-am câștigat multi ocrotitori, multi bunicuți și bunicuțe, dar mai ales, mă simt binecuvântată că mă păstrează Măicuță Domnului sub Sfântul Acoperământ. Nu sunt vrednică de atâta ajutor și nu mă pricep sa le mulțumesc. De la ei avem ajutor in vremurile astea tulburări. Prin ajutorul și rugăciunea tuturor sfinților, Dumnezeu ne apără și ne ocrotește. Slăvit fie Domnul, pentru numele sfinților lui.