Gabriela: Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi..

Minunat este Dumnezeu întru Sfinții Săi, minunată este Maica Domnului, care neîncetat se roagă pentru noi, minunat este Sfântul Efrem, pentru graba și ajutorul de netăgăduit pe care ni-l aduce. În viața mea, Sfântul, a făcut multe minuni, mai mari și mai mici, așa că voi face astăzi niște noi mărturisiri- nu neapărat în ordine cronologică. Relația dintre mine și soțul meu durează de mulți ani, însă a existat o perioadă în care ne îndepărtasem mult unul de altul.

Ma rugam mereu ca pentru rugile Sfantului Efrem, ale Maicii Domnului și Sfintii Adrian și Natalia, Dumnezeu sa-mi audă strigarea și sa-mi înapoieze soțul bun, iubitor și dedicat care era înainte. La un moment dat am descoperit ceva în legătură cu soțul meu care avea sa ma afecteze foarte tare și nu înțelegeam de ce răspunsul rugăciunilor mele a venit exact pe dos. Însă neștiute sunt căile Domnului, iar tocmai aceasta întâmplare a făcut ca noi să reacționăm, să ne sprijinim și să continuăm cu aceeași grijă și dragoste ca la început. În perioada de care va povestesc parcă nimic nu mergea bine, așa că am rămas și fără mașină, care îmi era de mare folos. Intr-o după amiaza am fost la biserică și in genunchi în fața icoanei Sfantul Efrem am spus:”

Sfinte, am nevoie de aceste 3 lucruri în viața mea: liniște în relație, o mașină- că nu mai pot fără și încă ceva. În ordinea în care Dumnezeu vrea să mi le dea, dar mijlocește pentru mine, că nu mai pot”. Chiar după ce am plecat din biserică, eram în autobuz, soțul m-a sunat și m-a luat să îmi arate „ceva”. Era mașina la care visasem și care a venit la mine în chip minunat la doar câteva minute după ce am cerut-o Sfântului căci din punct de vedere financiar nu ne-o permiteam în acel moment.
În foarte scurt timp viața noastră s-a schimbat radical, ne-am mutat în alta țară, unde, ca in orice început, am traversat o perioadă destul de grea cu acomodarea, integrarea, limba etc. Însă în mod minunat am întâlnit oameni care ne-au ajutat, ne-au îndrumat.

Locuim acum intr-un oraș foarte mare, cu un trafic care mă stresează zilnic, dar de fiecare dată înainte de a pleca de acasă, fac semnul crucii pe volan și îi spun:” Sfinte, vino cu mine, condu tu, ajuta-ma să ajung cu bine și ajuta-ma cu parcarea, că e complicat să găsesc loc!” – iar Sfântul conduce extraordinar de bine, sa știți! Simt că încet, încet, toate se vor așeza, vor întra pe făgaș normal și chiar dacă mai sunt multe de atins până la o viața liniștită deplin, știu că nu suntem singuri și că ajutorul divin va sosi, căci ” să ai credință doar cât un grăunte de muștar și vei muta munții aceștia „, „cereți și vi se va da”! Amin!