Florentina: As vrea sa incep cu faptul ca pana acum aproximativ 1 an nu auzisem de Sfantul Efrem..

As vrea sa incep cu faptul ca pana acum aproximativ 1 an nu auzisem de Sfantul Efrem, cu atat mai mult nu citeam rugaciuni sau acatiste. Am decis impreuna cu sotul sa aducem pe lume un copil insa fara succes. Dupa multe incercari nereusite in decurs de aproximativ 1 an, am fost la o manastire iar preotul respectiv ne-a inmanat o carticica cu acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel nou. Ajunsi acasa, am inceput sa citim impreuna acatistul si paraclisul si sa ne rugam. In decurs de 1 luna am ramas insarcinata insa sarcina am pierdut-o, motiv: selectie naturala. Am suferit enorm. Nu am incetat insa sa ne rugam, cu credinta ca Sfantul stie ce face si se va indura de noi. Dupa 2 luni de pauza am ramas din nou insarcinata. Eram in culmea fericirii. La morfologia de trimestru 1, unul dintre indicatori nu era in regula si ni s-a recomandat amniocenteza, cu suspiciune Sindrom Down.

Am intrat in panica instant insa nu am incetat sa ma rog Sfantului. Am mers impreuna la Manastirea Radu Voda une sunt o parte din moastele Sfantului si ne-am rugat cu lacrimi in ochi sa aibe mila de noi si de copilul nostru si sa-l protejeze. A urmat o a doua opinie la alt medic si ca prin minune totul era in regula la ecografie, nici urma de suspiciune de malformatie. Nu pot exprima marea bucurie pe care am avut-o si certitudinea ca am fost ajutati de Sfant, prin rugaciunile acestuia catre bunul Dumnezeu. Din acel moment, zilnic am masat burtica cu ulei de la candela Sfantului, rugandu-L sa ne ajute in continuare sa duc sarcina la bun sfarsit si copilul sa fie sanatos.

Asa s-a si intamplat, pana la sfarsitul celor 9 luni nu am avut dureri, nu a fost cazul sa stau la pat, nu am avut decat o raceala foarte usoara care s-a tratat cu naturiste. Am nascut prin cezariana un baietel sanatos de care ne bucuram in fiecare zi si pentru acest lucru ii multumim Sfantului. Am promis inainte de a ramane insarcinata ca daca Sfantul Efrem ma ajuta sa raman insarcinata, in cazul in care va fi baietel se va numi Efrem iar daca va fi fetita Efremia. M-am tinut de cuvant si pe baiatul nostru il cheama si Efrem. In continuare ne rugam pentru sanatatea copilului si al familiei si sunt convinsa ca Sfantul Efrem a fost si va ramane ingerul pazitor pe viata al copilului nostru. Sa credeti, sa va rugati din suflet si sa multumiti pentru fiecare lucru bun care se intampla in vietile voastre. Doamne ajuta!