Diana: Vreau sa marturisesc din nou ajutorul primit de la Sfantul Mucenic Efrem cel Nou.

Doamne ajuta. Vreau sa marturisesc din nou ajutorul primit de la Sfantul Mucenic Efrem cel Nou. O data, in autobuz fiind, ma gandeam la sora mea care facuse un lucru rau si dintr-o data m-am aprins de manie (eu sunt o persoana mai iute, din pacate). Stiam ca ma aflu intr-o stare nepotrivita pentru un crestin, dar pur si simplu nu reuseam sa ma calmez asa ca i-am cerut ajutorul Sfantului Efrem si am simtit imediat o usurare la inima de parca ma eliberasem de ceva, iar gandurile urate au fost indepartate imediat. Altadata in timp ce faceam acatistul Sfantului se auzeau zgomote in calorifer, mi-am pierdut rabdarea si am zis:” pocneste pana nu mai poti ca eu nu ma opresc din rugaciune”. In momentul acela m-a apucat o stare de furie de necontrolat, nu reuseam sa ma calmez in nici un fel si deci nu puteam continua rugaciunea in acea stare. Am inceput sa plang si I-am rugat pe Dumnezeu si pe Sfantul Efrem sa ma ierte. Apoi i-am cerut Sfantului sa alunge raul acela din inima mea si sa ma ajute sa termin acatistul.

Ajutorul a fost grabnic ca de obicei, am simtit o usurare si o caldurica in piept si astfel am reusit sa termin rugaciunea. Cateodata in timpul Sfaintei Liturghii imi fuge mintea aiurea sau ma cuprinde o neliniste si plictiseala, nu reusec nici sa ma rog nici sa ascult cum trebuie rugaciunile facute de preot sau cantarile de la strana. Asta de obicei mi se intampla cand trebuie sa primesc Sfanta Impartasanie. Atunci il rog pe Sfantul Efrem sa ma ajute caci altfel nu pot sa ma apropii de Sfintele Taine. Bineinteles ca ajutorul sau este neintarziat si ca de obicei simt acea eliberare. Eu locuiesc in Italia, iar mama mea mai vine in vizita. In toamna anului trecut venind aici l-a cunoscut si ea pe Sfantul Efrem citind una din cartile mele cu minunile infaptuie de el. Imediat ce i-a citit viata a inceput sa aiba mare evlavie la sfant.

Ea sufera de diabet, dar facandu-i zilnic acatistul a observat ca ii este mult mai usor sa tina nivelul glicemiei in frau. De atunci nu iese nicaieri fara iconita sfantului. In plus, la fel ca mine, observa si ea o schimbare in starea sufleteasca atunci cand il cheama in ajutor. Sfantul Efrem nu este ajutator doar in bolile trupesti ci si in cele sufletesti. Rugati-va Maicii Domnului si Sfintilor cu incredere caci ei se roaga neincetat lui Dumnezeu pentru sufletele noastre. Sfintii nu ne judeca si nici nu se scarbesc de starea noastra de pacatosi, dimpotriva asteapta sa le cerem ajutorul si ni-l ofera cu dragoste. Sfinte Mucenice Efrem te rog ajuta-ne pe toti in lupta cu ispitele si patimile noastre.