Dan: Am citit Paraclisul Maicii Domnului și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Nectarie de la Eghina, Sfântului Porfirie de Kavsokalivia, Sfântului Arghanghel Mihail, Sfântului Înger Păzitor al mamei mele, Sfântului meu Înger Păzitor, tuturor Sfinților și Sfinților Îngeri că au păzit-o și au trectut-o cu bine pe mama mea, care are peste șaptezeci de ani, de căldura din această vară și de la începutul lunii septembrie.

Am citit Paraclisul Maicii Domnului și Paraclisul Sfântului Efrem cel Nou.

De asemenea, m-am rugat și cu rugăciuni scurte lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Nectarie de la Eghina, Sfântului Porfirie de Kavsokalivia, Sfântului Înger Păzitor al mamei mele, Sfântului meu Înger Păzitor, tuturor Sfinților și Sfinților Îngeri.

De asemenea, am spus și Rugăciunea Sfântului Arghanghel Mihail, pe care din câte am citit o recomanda și părintele Arsenie Boca, pe care o scriu mai jos – nu știu cât de corectă este varianta de mai jos, am luat-o de pe internet, dar asta este rugăciunea pe care am citit-o.

Dacă îmi amintesc corect, m-am rugat și părintelui Arsenie Boca, Sfântului Gherasim din Kefalonia și altor Sfinți.

Rugăciunea Sfântului Arhanghel Mihail

„Doamne, Dumnezeule, mare Împărat și fără de început, trimite, Doamne, pe Mihail Arhanghelul Tău în ajutorul meu, ca să mă apere de vrășmașii cei vazuți și nevăzuți. O Mihaile, mare Arhanghele, întâi stătător și voievod al puterilor cerești, fii mie ajutor în toate: în boale, în strâmbătăți , în mâhnire, în pustiu, pe cale, pe apă, în călătorie, căsătorie, serviciu, școală, și mă izbăvește de toată înșelăciunea cea diavolească. Iar când mă vei auzi pe mine,robul tău, rugându-mă ție și chemând numele tău, grăbește spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea. Așa, mare Arhanghele, biruiește pe toti care se împotrivesc mie, mă apără și mă acoperă de cel viclean cu puterea cinstitei Cruci și cu solirile marilor Arhangheli: Gavriil, Rafail, Uriil, Varahiil, Salatiil și Egudiil și ale puterilor cerești, totdeauna, acum și pururi și în veci. Amin!”

Slavă lui Dumnezeu, mulțumesc Maicii Domnului și mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou, Sfântului Nectarie de la Eghina, Sfântului Porfirie de Kavsokalivia, Sfântului Arhanghel Mihail, tuturor Sfinților și Sfinților Îngeri pentru ajutor!