Cristina: Multe sunt minunile Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou în viata noastră.

Multe sunt minunile Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou în viata noastră. Nu am cuvinte suficiente sa îmi arat recunoștința și dragostea pe care i- o port acestui mare sfânt pe care ni l-a dăruit Bunul Dumnezeu. „Prin mila și smerenia sa” el este aproape grabnic ajutător. Asa a fost și este mereu și în cazul meu, al familiei mele. Vara trecuta îmi era teama teribil sa merg la endodont, mi se părea ca am ceva grav de trebuie sa ajung la endodont, precum îmi spusese dentistul la care mergeam. Era doar vb despre un canal înfundat și asta era treaba endodontului. Tare panicata am fost. Aveam programare pe 5 august și eram îngrozită nu vroiam sa merg intenționam sa anulez, dar măseaua era deja în lucru, nu lputeam sa rămân cu ea asa. Într o noapte nu puteam sa dorm gandidu ma ca mai erau 2 zile și aveam programarea.

Am strigat din tot sufletul în gând către sfânt și el m a auzit, m am dus foarte liniștită și totul a decurs minunat. Am avut senzația clara ca a mers acolo cu mine. În iarna mi a pus imediat pe picioare copilul după o indigestie practic în câteva ore era ca nou. De asemenea, mi a dat de știre privind cauza unor dureri ale copiilor mei, liniștindu ma în felul acesta ca nu e vb despre nimic grav.

Apoi i-a tămăduit de acele dureri. Recent, aseară am observat cum cel mic ducea mana spre spate în timp ce mergea prin casa și m am gândit ca poate îl doare coloana. Deja aveam coșmaruri negre. L-am întrebat dacă îl doare ceva și de ce duce manuta spre spate ( are 7 ani) și mi a spus ca asa vrea el. Eu am rămas în continuare pe gânduri. Am citit imediat acatistul Sfântului și m-am rugat. A doua zi copilul îmi spune ca pe el îl mănâncă pielea pe spate câteodată și ma roagă sa îl scarpin.

Am zâmbit. Acesta era răspunsul de la Sfântul meu drag. Slăvit sa fii Tu Doamne pentru toată dragostea și mila fata de noi păcătoșii robii Tai! Sfinte Efrem, te iubesc și îți mulțumesc că nu mă părăsești niciodată! Oameni buni, rugați-vă acestui mare minunat sfânt și veți vedea ce bucurie și liniste va va aduce în suflete și viata!