Adina: Am un băiețel de 7 ani care, de la 5 luni, a fost mereu bolnav și am umblat mult prin spitale și la doctori renumiți.

Am un băiețel de 7 ani care, de la 5 luni, a fost mereu bolnav și am umblat mult prin spitale și la doctori renumiți. Ce era mai rău era faptul că niciun doctor nu îi punea un diagnostic clar. A fost testat pentru fel și fel de boli metabolice, genetice, dar nu s-a aflat cauza tuturor problemelor lui. Acum 4 ani, au fost aduse moaște de la Sfântul Efrem cel Nou la o bisericuță la noi în oraș. Nu pot explica de ce am simțit o apropiere imediată de Sfantul Efrem. Simțeam că ne poate ajuta. Așa a și fost.

Băiețelul meu se simțea rău de aproape o lună. Era slăbit, deja la pat și doctorii nu găseau cauza, chiar spuneau că analizele ies bune. Soțul meu a zis într-o zi să plecăm la Cluj. Am plecat imediat, am ajuns în toiul nopții. Nu știam că se vine cu programare, dar au văzut în ce stare era copilul și ne-au primit. Era august, doctorii erau plecați în concedii. Ne-a preluat o doamnă doctor care ne-a spus că ea este de specializare hepatolog, nu știe dacă ne poate ajuta, mai ales când a văzut dosarul uriaș cu toate internările lui.

Am citit acatistul Sfântului Efrem cel Nou și al Sfântului Stelian în fiecare zi. În spital era și o capelă a Sfantului Stelian și mergeam cu copilul. ,,Bucură-te, că îi faci pe doctorii neiscusiți mai pricepuți decât pe doctorii cu nume mare”. Așa scrie în acatistul sfântului! Și așa ne-a ajutat! Doamna doctor, care era de loc chiar din orașul nostru, a citit cu atenție tot dosarul, ne-a trimis la multe analize și investigații și venea și de 2 ori pe zi să ne vadă și să discutăm. Analizele ieșiseră ba negative, ba neconcludente. Și atunci ea a spus să încercăm să scoatem glutenul pe baza unei analize pozitive la alergie la gluten. Efectul s-a văzut de a doua zi! De 4 ani, copilul meu nu se mai îmbolnăvește așa des, a crescut frumos și evoluează zi de zi.

La plecarea din spital, am lăsat acatistele unei mămici. Apoi am cumpărat altele, dar nu mai găseam exact acel acatist cu acele cuvinte. Duhovnicul mi-a spus că va apărea când voi avea nevoie. Și azi a apărut! Vroiam demult să scriu despre minunea sfântului, dar vroiam să găsesc cuvintele din acatist ca să fie exemplu. Tocmai le-am găsit și am putut să scriu despre minune! Mulțumesc, Sfinte Efrem, făcătorule de minuni! Ajută-mi în continuare și întărește-mă în credință!