Aurelia: Sunt un om pe care Domnul, prin rugăciunile multora…

Sunt un om pe care Domnul, prin rugăciunile multora, m-a miluit și vreau să fac cunoscut celor ce au nevoie de minuni că prin rugăciunile Sfinților și rugăciunea multora face minuni. Sora mea a făcut o criză de fiere – nu prima. A stat acasă de joi până luni, când s-a internat de urgență la Spitalul din Alba Iulia. Diagnosticul, cu cuvintele mele: pancreatită acută (amilazele 3300), calculi plecați de la fiere care au blocat pancreasul. Medicul nu voia s-o trimită la Cluj pentru operație. O doctoră creștină din Iași mi-a spus că e foarte important să fie scoasă piatra.

După ce am citit câțiva Psalmi și Paraclisul, am primit un număr de telefon al doamnei Radu Corina din Cluj. Am sunat, nu mi-a răspuns. Seara m-a sunat dumneaei. M-am recomandat: „Sunt un om necăjit din vârful muntelui, care vă roagă din tot sufletul, inima și ființa să-mi salvați sora cu ajutorul lui Dumnezeu.” Mi-a spus că o primește.

Nepoatele mele și-au scos mama pe propria răspundere din spital și au dus-o cu mașina la Cluj. I s-au făcut toate investigațiile și urma ca miercuri să o opereze. Ni s-a spus că se poate să fie salvată sau, când se va interveni ca să se aspire calculul de la pancreas, să se agite așa de mult pancreasul, încât în două ore să nu mai fie sora mea. Singura nădejde mai era mila lui Dumnezeu, rugăciunile Maicii Domnului și ale tuturor Sfinților.

Am luat calendarul ortodox și aproapele la toate mănăstirile din Eparhie am scris un mesaj cu rugămintea de a se ruga pentru sora mea, am rugat toți preoții și maicile și pe creștinii pe care i-am cunoscut să se roage. (Rugăciunea dreptului departe ajunge.) Și m-am gândit că și cei care nu mă cunosc vor zice un „Doamne miluiește”, și rugăciunea cuiva va ajunge la Domnul.

Seara am stat până la ora 12, când mi-a venit un gând: pe câți bolnavi nu i-a ajutat Sfântul Nectarie (cel care a scos piatra de la rinichi), Sfântul Ioan Rusul, Sfântul Efrem cel Nou!
M-am pus în genunchi și cu lacrimi, cu sufletul zdrobit, am citit Acatistului Domnului Iisus, al Maicii Domnului, al Sfântului Efrem cel Nou și al Sfântului Ioan Rusul, al Sfântului Nectarie și al Sfântului Mina, al Sfântului Arhanghel Gavriil și am zis:

Doamne, învață-mă să mă rog. Doamne, roagă-Te Tu întru mine! Doamne, Tu Care ai spus: „Dacă veți avea credință, veți zice muntelui acestuia: Mută-te, și se va muta”, nu vreau să se mute munții pe care Tu i-ai creat, ci Te rog să se mute acel munte de piatră din canalul pancreatic.Doamne, cât ne este nouă de greu să suferim, atât de ușor Îți este Ție să faci să plece de acolo acea piatră.

Doamne, noi pentru păcatele noastre suferim, Tu pentru mila Ta fă o minune. („Și veți cunoaște că Eu sunt Domnul când voi face cu voi după mila mea, nu după faptele voastre cele stricate.”)

Doamne, nu-mi mai zdrobi sufletul cu suferința aceasta, că nu o mai pot duce („Cheamă-mă în ziua necazului. Te voi izbăvi și Mă vei preaslăvi.”)

Dimineața am primit un telefon. Un lucru mai bun nu se putea întâmpla: piatra de pe canalul pancreatic s-a dus prin rugăciunea multora. Au scăzut analizele, iar sora mea a fost operată doar pentru a i se scoate fierea și a fost externată la două zile. Va avea nevoie de un timp de recuperare după această suferință, dar dăm salvă lui Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților, și mulțumim tuturor binefăcătorilor, în special doamnei dr. Radu Corina de la Medicală III din Cluj, doamnei dr. Bodea Raluca și doamnei dr. de la Iași, Mioara. Această minune vreau să o fac publică spre slava lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților care au făcut cu mine mari minuni, pe care nu mă așteptam să le văd și pe care nu le-am meritat, și spre întărirea în credință a celor aflați pe valurile încercărilor vieții. Dumnezeu face minuni pentru că este Dumnezeu, și Sfinții fac minuni pentru că sunt Sfinți, nu pentru că ne rugăm sau facem noi ceva.