Anonim: Lumina si dragostea Domnului sa va lumineze si sa va ocrotească!

Lumina si dragostea Domnului sa va lumineze si sa va ocrotească! As dori sa ii mulțumesc Domnului Iisus Hristos pentru ca este alaturi de mine mereu, Maicii Domnului, Sfantului Ierarh Nectarie si Sfantul Efrem cel Nou. In urma cu o luna, trebuia sa sustin teza la limba romana, eu fiind in clasa a12a, prin urmare, fiind foarte important pentru mine. În primul semestru, am eșuat oribil în ceea ce privește teza, iar domna de limba romana a fost dezamăgită de mine. Revenind, in semestrul 2, timpul era foarte limitat pentru studiu. Trebuia sa învăț in mai puțin de 3 zile, 3 opere literare, destul de complicate.
Inițial, teza era programata la mijlocul lunii aprilie. Iar eu, cu o zi înainte de a se susține teza, am ales sa merg la Sfanta liturghie, nădăjduind în mila Domnului, care spune: „Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor, apoi toate celelalte vi se vor adăuga voua”. Tin minte ca am luat cu mine materialele de studiu si ca le-am atins de icoana Maicii Domnului, a Mântuitorului si la racla moaștelor Sfântului Nectarie si ale Sfantului Efrem cel Nou.
Din acel moment, am simtit ca mi s-a luat un ghimpe din inima. Trebuie mentionez faptul ca ma rugam Sfântului Nectarie si Maicii Domnului zilnic, rostind acatistele. Lucrarea Maicii Domnului si a Sfântului Nectarie s-a vădit pentru ca s-a anulat data susținerii tezei, s-a amânat timp pentru o săptămână, astfel am mai avut timp sa mi repet si sa știu foarte bine operele. Am învățat cu tot sufletul si in dimineața susținerii tezei, ma rugam Maicii Domnului sa ocroteasca teza si sa nu o dezamăgesc pe mama, care trudeste din greu pentru a mi plati meditatiile.
M-am dus liniștita la scoala si spre uimirea mea, nu aveam emotii si parca mana mea era îndrumata de Cineva. Azi, au venit tezele si am aflat rezultatul, am luat o nota bunicica, am luat nota 8. Mi s-a scăzut din cauza unor lucruri banale. Doamna profesoara a zis ca s-a bucurat pentru ca am învățat foarte bine si m-a felicitat.
Nu este o nota neapărat mare, dar am reușit sa nu dezamăgesc pe nimeni. Ii mulțumesc Maicii Domnului si Sfintilor pentru ca au fost cu mine la teza. Trebuie sa mentionez faptul ca am pomenit o pe dna profesoara la Sfanta Liturghie si ca am rostit zilnic acatistul Maicii Domnului „Buna vestire” si acatistul Sfantului Nectarie zilnic.