Anonim: Am aflat despre Sfantul Efrem in 2012

Am aflat despre Sfantul Efrem in 2012 si de atunci m-am tot rugat in inima mea sa imi ghideze pasii.
Inca de la sfarsitul lui 2016 m-am simtit tot mai epuizat in fiecare zi si tot mai incapabil sa lucrez si sa muncesc (eram student la fizica) si Sfantul Efrem m-a ajutat de multe ori la olimpiade in liceu si la examenele de la facultate. Aceste miracole sunt mari dar despre ce vreau sa vorbesc este ceva ce mi s-a intamplat in special dupa data de duminica 5 mai 2019. Eram in ultimul an de master si imi amintesc ca am mers la biserica si preotul a spus la sfarsitul Sfintei Liturghii „Doamne, pentru rugaciunile Sfantului Efrem cel Nou, miluieste-ne pe noi” si m-am gandit „wow astazi este Sfantul Efrem”, avand in vedere ca Sfantul nu este trecut in calendarul Ortodox Roman. Am crezut ca Sfantul Efrem era suparat pe mine pentru ca ii trimiteam tot felul de cereri fara sens, desi in timpul multor momente critice spuneam rugaciuni scurte catre el.
Am mers la Bucuresti, unde eram student, in seara de 5 mai iar luni 6 mai am inceput sa ma simt foarte rau dupa ce am mancat seara un bol de cereale. Dupa aceasta am avut durere foarte mare in abdomen si am sunat la ambulanta, acestia spunandu-mi ca am avut o criza biliara si mi-au facut o injectie cu analgezic. A doua zi am inceput la pranz sa ma simt din nou rau si cel mai bun prieten al meu mi-a spus: „du-te la spital in Bucuresti acum!” am mers acolo si dupa o lunga asteptare mi-au descoperit ca aveam o piatra foarte mare in rinichiul drept, de doi centimetri… Si am fost socat! Devenise mare si de aceea imi provoca foarte mari dureri.
O doamna doctor a venit foarte ingrijorata si mi-a spus ca aveam de DOUA ORI mai multe celule albe in sange decat MAXIMUL acceptabil si sa merg la alt spital sa ma operez, deoarece ei nu aveau sectie de urologie acolo, spunandu-mi foarte ingrijorata ca pot sa fac septicemie si sa mor, deoarece rinichiul era blocat. Asistenta m-a intrebat daca ma simt bine si pot merge, iar eu eram doar ametit si putin obosit, avand o stare febrila. Trebuie sa spun ca aceasta stare febrila fusese aproape constanta in ultimii cred ca doi ani, daca nu chiar mai mult, insa o neglijasem iar acum era puternica.
Am mers la alt spital si m-au reexaminat pe la 12 noaptea si mi-au spus ca trebuie sa ma operez acolo, insa am auzit o voce poate de femeie, nu mai stiu exact, spunandu-mi „pleaca de aici”. Am plecat pe proprie raspundere si m-am rugat in taxi, m-am rugat cu staruinta dar si plin de frica si am dormit in caminul care era in afara Bucurestiului la cativa km si m-am intors la acel spital unde voiau sa ma opereze. Nu m-au bagat in seama si m-au tratat foarte rau, lasandu-ma cu branula in mana, mama a venit de la 200 de km si m-a luat la alt spital unde m-au ingrijit si tratat cu antibiotice puternice. Dupa doua nopti am fost transferat la alt spital unde m-au operat laparoscopic punandu-mi un stent din vezica in rinichi, pe care il drena de infectii. Aceasta s-a intamplat de ziua mamei mele, pe 10 mai, Sfantul m-a SALVAT de ziua mamei mele! Dupa doua zile am mers acasa si in tot acest timp am urinat cu sange timp de vreo 7 zile. La zece zile de la prima operatie s-a putut sparge piatra nemaiavand nicio infectie acolo si mi s-a inlocuit stentul. Apoi dupa inca zece zile mi s-a scos si ultimul stent cu o operatie fara anestezie locala, primele doua operatii fiind cu anestezie generala.
Cand am stat in spital dupa operatii m-am simtit foarte iubit ca si cum cineva, desi in mod invisibil, era langa mine. De asemenea pe holul unde se afla salonul meu de spital printre icoanele care se aflau acolo era si una cu Sfantul Efrem. Iar cand am plecat dupa prima operatie acasa imi aduc aminte ca am trecut pe langa o biserica ce avea pe bolta portii icoana Sfantului Efrem.
Inainte de aceste evenimente in Ianuarie 2019 fusesem plecat la Londra sa ma interesez de niste burse si dupa ce m-am intors la numai cateva zile am avut ceea ce parea a fi o raceala, dar de fapt pleca de la infectia din rinichi, apoi imediat dupa sesiunea din februarie m-am imbolnavit din nou, insa mult mai rau, atat de rau ma simteam ca am crezut ca eram pe moarte. Am stat cu febra mare timp de vreo 5-6 zile. Am scapat si de data aceasta, insa tot nu stiam ca era de la rinichi. Sfantul m-a salvat si atunci!
Dupa aceste operatii, Sfantul m-a ajutat sa termin lucrarea de master in septembrie si in decembrie am obtinut o bursa doctorala in Sydney, Australia. Insa cu cateva luni inainte sa obtin bursa, s-a intamplat sa ajung la Manastirea Radu Voda, unde nu stiam ca se afla Sfantul Efrem si Sfantul Nectarie si ma gandeam, Sfantul Efrem este suparat pe mine, tot nu intelegeam ca el ma salvaze si mintea mea era ocupata numai cu Australia.
La vreo doua luni dupa ce am obtinut bursa, am plecat si cand eram in Sydney cu cateva zile inainte sa se inchida bisericile din cauza pandemiei, in martie 2020, cand am ajuns la biserica o batranica mi-a oferit o icoana cu Sfantul EFrem, cea care se afla in Nea Makri langa moastele sale. Dupa aceea, la cateva luni dupa ce ajunsesem in Sydney, am citit ACatistul Sfantului de 40 de ori si am simtit o mireasma puternica in camera, si nu avea de unde sa vina pentru ca eu nu aveam mir, decat ulei de la o candela, si cei doi colegi cu care stateam in apartamentul de la camin erau un catolic, respectiv un musulman. Sfantul mi-a alinat inima franta pe care o aveam atunci.
Dupa acea, cand am mers la o biserica, cautandu-mi duhovnic, dupa o sedere de aproape un an in Australia, m-am asezat aleator pe o banca, si in capatul ei, in dreapta, era o icoana mare a Sfantului Efrem.
Deja fiind de un an si doua luni in Australia, stiind de la inceput ca totul a fost un miracol, tot nu stiam exact ce s-a intamplat, am cumparat o carte cu minunile Sfantului si citind din acea carte mi-am dat seama ca el vindeca si bolile de rinichi, atunci am realizat ca Sfantul m-a avut in grija tot timpul si el m-a aparat.
Ceea ce este uimitor legat de acest miracol este faptul ca Sfantul m-a salvat pe mine, fiind o persoana pacatoasa si mai deloc virtuoasa, si faptul ca am trait cu piatra in rinichi poate mai bine de un an, daca nu chiar mai mult, deoarece dupa cum am spus ma simteam rau de pe la sfarsitul lui 2016, am dormit in frig, calatoream intre orasul meu natal si Bucuresti, vreo trei ore doar dus si asta de multe ori pe luna, am zugravit pereti, am studiat sub un foarte mare stres, am facut calatorii si in alte tari si nu am murit.
Sfantul Efrem si Sfanta Xenia m-au ajutat sa imi gasesc in al doilea an de sedere in Australia un camin mai bun, in chirie chiar la un bloc al doi frati greci ortodocsi care au avut grija de mine si au fost un sprijin emotional extraordinar si m-au primit ca un membru al familiei lor, chiar mama fratilor cand mi-a vazut icoana cu Sfantul Efrem mi-a zis: wow, Sfantul acesta ne-a ajutat de multe ori!
Sfantul Efrem m-a ajutat foarte mult si cand am avut de dat un examen foarte foarte greu, care a fost pus in mod abuziv ca si cerinta de avansare la doctorat, in ciuda tuturor piedicilor am reusit sa il trec. Pana la urma am plecat din acel loc insa Sfantul m-a ajutat sa trec acel examen pentru a nu fi umilit.
Dupa ce m-am intors in Romania, am mers si la Manastirea din Nea Makri sa ii multumesc Sfantului pentru ca mi-a salvat viata si pentru tot ajutorul lui.
In aprilie 2022 eu si mama ne-am imbolnavit de COVID iar dupa ce m-am vindecat am fost pe 5 mai la Manastirea Radu Voda, sa ii multumesc Sfantului Efrem pentru toate, dupa aceasta mama a inceput sa se simta rau din nou insa Sfantul Efrem a salvat-o, vindecand-o si ajutand-o sa se puna pe picioare.