Anda: Slava Tie, Doamne, pentru Sfintii pe care ni i-ai daruit! Slava Tie!

Slava Tie, Doamne, pentru Sfintii pe care ni i-ai daruit! Slava Tie!
Raman vesnic recunoscatoare ocrotitoarei mele dragi, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, pentru tot ceea ce face pentru mine neincetat si pentru faptul ca mi-a scos in cale sfantul de care aveam cea mai mare nevoie si care rezoneaza cel mai bine cu sufletul meu si anume pe Sfantul Efrem cel Nou. Aceasta marturisire (a doua) este in continuarea celei postate anterior pe aceasta pagina in data de 14.06.2021.
Pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine cele ce urmeaza, pot gasi cu usurinta postarea, fiind singura din acea zi, sau click pe link.
Pe 13.06.2021 seara cand am trimis administratorului paginii de facebook e-mail-ul cu prima mea marturisire, m-am gandit ca m-as bucura ca la postarea acesteia pe pagina administratorul sa ataseze poza cu iconita Sfantul Efrem cel Nou draga mie. A doua zi am intrat pe pagina si am fost extreme de incantata de faptul ca marturisirea mea era deja postata si surprinzator, avea atasata exact poza cu iconita Sfantul Efrem cel Nou draga mie.
Cum la vremea aceea citeam Acatistul Sfantului Efrem cel Nou de pe telefon si neavand inca in casa iconita draga mie a Sfantului, am hotarat sa le cumpar cu prima ocazie, intr-un format mai mic ca sa le pot lua in geanta sau bagaj, la nevoie. Intr-o duminica dimineata am fost cu sotul meu la biserica si am gasit acatistul dorit, insa iconita pe care mi-o doream era de dimensiuni mari. Imi parea rau sa plec de acolo fara sa cumpar o iconita a Sfantului, asa ca am ales alta mai mica.
In aceeasi zi am inceput citirea Acatistului Sfantului Efrem cel Nou, de aceasta data pentru sotul meu, care in urma evenimentelor nefericite din viata noastra avea si el de suferit, tot simptome grele de depresie cum avusesem si eu. Bunul Dumnezeu le-a randuit pe toate in asa fel incat sa fim afectati pe rand de depresie ca sa ne putem sustine unul pe celalalt.
Tot in aceeasi zi, seara, aveam bilete la teatru. Urmarind actorii in timpul piesei, priveam decorul de pe fundalul scenei care reprezenta peretele unui salon de moda veche, impodobit spre centru cu tablouri micute de familie asezate in jurul unei oglinzi de forma rotunda. La un moment dat mi se opreste privirea pe oglinda. ‘Vad un chip pe asa zisa oglinda! Oglinda pare acum ca e un tablou rotund! Dar sigur era oglinda, am vazut actorii care se perindau prin fata ei oglinditi in ea!’ imi spuneam in sinea mea. Mi-am mutat atentia pe actori si apoi iar am privit catre locul respectiv si ce credeti? Acolo era oglinda normala pe care o vazusem la inceput! Peste cateva minute se intampla a doua oara: vad tabloul cu acelasi chip si apoi iar oglinda normala. Ma precipit, ii fac semn sotului meu si il intreb ce vede el in acel loc. Imi confirma ca a vazut si el si tabloul cu chipul si oglinda apoi se mai intampla acelasi lucru si a treia oara. Piesa a luat sfarsit avand pe fundal, evident, oglinda. Cand am ajuns acasa am realizat ca chipul din oglinda nu era nimeni altul decat chipul dragului nostru Sfant Efrem cel Nou, cel din iconita pe care o cumparaseram in aceeasi zi dimineata. Atunci am stiut ca ma va ajuta din nou.
Am continuat sa citesc Acatistul Sfantului Efrem cel Nou in paralel cu Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu timp de 40 zile. Dupa cateva zile de cand am inceput sa le citesc, starea de sanatate a sotului meu a inceput sa se imbunatateasca treptat. Acum, dupa 40 zile, simptomele depresiei au disparut complet si sotul meu este linistit si fericit alaturi de mine si familie si asta datorita Sfintilor nostri dragi.
Si asta nu e tot. Pe langa ocrotirea neincetata a Sf Efrem cel Nou, l-am rugat sa ma ajute intr-o problema foarte importanta pentru mine. Fac dansuri de cativa ani si ma dezechilibram si ameteam ori de cate ori faceam piruete. L-am rugat din suflet pe Sfantul Efrem cel Nou sa ma ajute sa reusesc sa imi mentin axul drept in timpul piruetelor si sa nu mai ametesc si dragul nostru Sfant m-a ajutat. Acum fac cele mai frumoase piruete datorita lui. Sfintii sunt alaturi de noi, trebuie doar sa le solicitam cu credinta si din tot sufletul ajutorul si ne vor ajuta. Slaviti sa fiti in veci de toti credinciosii, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfinte Efrem cel Nou, alaturi de Sfanta Treime si de toti Sfintii! Doamne ajuta, tuturor!