Ana Maria:

L-am descoperit pe Sfantul Efrem Cel Nou prin intermediul unui acatist. Era Craciunul anului 2016 si am mers la Manastirea Agapia, Piatra Neamt. De acolo mi-am cumparat acatistul, nestiind nimic despre acest Sfant, mi-a placut foarte mult numele sau. Aveam deja 6 luni de cand nu reuseam sa obtin un loc de munca si orice efort era zadarnic. Am mers la cel putin 20 interviuri si peste tot primeam acelasi raspuns: „Va vom contacta in caz de ve-ti obtine postul”.

Imi pierdusem orice speranta si ma simteam inutila pentru ca nu puteam contribui si eu la veniturile familiei mele (aveam rate si cheltuieli ca orice om). Am avut sprijinul familiei care in tot acest timp m-au ajutat din toate punctele de vedere dar mai ales financiar. Intr-o duminica (7mai 2017), am mers la biserica din Ghimicesti, Jud.Vrancea, unde se afla si o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului Efrem si papucul acestuia. De acestea am aflat de la o colega de-a mamei, care merge des acolo si crede in Sfant si care mi-a daruit mir si o iconita cu Marele Mucenic. La nici 2 zile de cand am mers la biserica am aflat de un concurs care se va organiza in vederea ocuparii unui loc de munca si am depus dosarul cu actele necesare. Erau doar aceste 2 zile de cand citeam acatistul Sfantului (imi propusesem sa il citest timp de 40 zile) si deja speranta se intrezarea.

Am dat apoi proba scrisa (in dimineata aceea m-am uns cu mir de la Sfant si bineinteles am citit acatistul, o rugaciune „catre Sfantul Efrem cel Nou inainte de examene”, Rugaciunea catre Sfantul Efrem cel Nou a celui care se afla in cautarea unui serviciu) si am obtinut nota de trecere. La cateva zile am dat si proba interviului unde am obtinut 88 puncte si astfel am reusit sa obtin postul. In tot acest timp am mers aproape zilnic la biserica unde este icoana Sfantului la noi in Focsani si i-am multumit pentru ajutor si am citit: Rugaciunea de multumire catre Sfantul Efrem cel Nou a celui care si-a gasit un loc de munca, Rucaciunea de multumire pentru ajutorul primit de la sfant, cartea cu minunile Sfantului Efrem si acatisul 40 zile.

Mi-am cumparat carti cu minunile Sfantului de peste tot unde am mers ,mi-a adus si fratele meu o carticica si iconita Sfantului de la manastirile pe la care a fost si el .In ziua in care s-a sarbatorit Sfantul Luca Doctorul ,m-am reintors la biserica de la Ghimicesti unde se afla Sfintele Moaste pentru ai duce un buchet de flori si ai multumi Sfantului Efrem pentru tot ajutorul oferit. O sa continui sa-l fac cunoscut si altor oameni pentru ca acum este Sfantul meu ocrotitor si am promis ca atunci cand vom avea un baietel il vom numi „Efrem” ca multumire pentru tot ajutorul primit.Multumesc lui Dumnezeu , Mantuitorului nostru Iisus Hristos,Maicii Domnului si nu in ultimul rand Marelui Mucenic Efrem cel Nou pentru tot.