Alina: Acum 5-6 ani, am citit prima data viata Sfantului Efrem cel Nou

Numele meu este Alina si imi doresc sa fac publice minunile pe care Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou le face cu mine. Acum 5-6 ani, am citit prima data viata Sfantului Efrem cel Nou. In timp ce citeam viata Sfântului, ma simteam transpusă acelei povești, chinurile prin care acesta trecuse, imi provocau o durere sufletească până la lacrimi. Citeam si plângeam durerile lui, ajungând până acolo sa imi cer iertare in numele torționarilor pentru chinurile provocate de ei. Povestea Sfântului a avut un efect mare asupra mea încât mi-a rămas întipărit în suflet.

Multe luni dupa aceea, m-am îmbolnăvit de pneumonie. Am fost la spitale, am facut diverse tratamente insa in continuare tuseam foarte, foarte rau. Intr-o zi, am decis să plec intr-o excursie la munte, crezând că aerul curat imi va fi de folos pentru plamani.

Pe drum, insa, am avut o criză de tuse extrem de violenta. Atat de violenta încât in momentul in care voiam sa inspir aerul in plamani, mi-am tras limba peste căile respiratorii si m-am asfixiat. Am incercat sa expir însă în plămâni nu mai aveam deloc aer. Fiindca totul s-a întâmplat în fracțiuni de secundă, m-am gândit că voi muri. Eram extrem de speriată gândind că viata mea se termină atat de repede, pe neașteptate, din cauza unei crize de tuse! Instinctiv, am batut soferul pe mana, atentionandu-l de starea mea fiindca nu puteam vorbi, acesta s-a uitat speriat la mine si a tras pe dreapta.

Cand ma gândeam ca nu mai am nicio șansă de supraviețuire, zbatandu-ma între viata si moarte, gandul mi-a zburat spre Sf Efrem cel Nou, strigând in mintea mea: ” Sfinte Efrem, ajuta-ma, ca mor! Sfinte Efrem, ajuta-ma, ca mor!” Minune!!! Imediat, mi-am scuipat limba inapoi in gura, si am putut trage aer în plămâni sa respir. Puteam respira, nu murisem!!! Si totul doar pentru faptul ca am strigat catre Sfantul!

Nu imi venea sa cred cat este de bun si de grabnic ajutator! In momentul acela i-am promis că voi spune tuturor ca m-a salvat de la moarte dintr-o situație aparent banală.
Însă asta nu este tot. Acum câteva luni am răcit din nou foarte tare la plamani si nici de aceasta data nu mi-a trecut boala in urma tratamentelor.

Dupa 7 zile de citit acatistul Sfantului Efrem, boala a incetat uimitor. In urma unor analize, am aflat ca sufar de endometrioza, ceea ce înseamnă că nu pot face copii. Aceasta afectiune, lunar, imi provoacă dureri extrem de mari cu frisoane, greață, dureri musculare, motiv pentru care in trecut am chemat salvarea. Insa de fiecare dată când ma rog Sfantului Efrem cel Nou sa imi aline durerile, acesta ma liniștește ca prin minune! De multe ori din cauza durerii nu sunt in stare sa ii citesc acatistul, asa ca doar strig la el si ma alină cum numai el stie. Va indemn pe toti sa ii cereti ajutor in durere si la necaz fiindca va garantez ca niciodată rugaciunea dumneavoastra nu va ramane fara raspuns!

Ii multumesc Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou pentru ajutorul primit de ficare dată când alerg la el si dau slava Lui Dumnezeu pentru toate!