Adrian: Povestea este mult mai lunga, dar ne rezumăm la atât.

Ca fiecare familie ne-am dorit și noi foarte mult un copil. Asa începe și povestea noastra, cu cativa ani de dorinta si de neimplinire din acest punct de vedere. A trecut un an, au trecut doi si bebe nu mai venea. In tot acest timp am fost periodic la control . Nimic nu era în neregula, totul părea foarte bine, dar totusi. Am hotarat sa mergem si la alt medic, in ideea ca vom reusi ceea ce ne-am propus cu atata ardoare. Ajunsi acolo am povestit despre ceea ce ne doream, dar care din pacate nu se intampla. Doctorul ne-a spus ca ar trebui sa incepem cu inceputul si sa le luam prin eliminare. Primul pas „film la trompe”.

Am fost, am facut si am primit rezultatul. „trompe infundate”. Cu acel rezultat am mers din nou la medic pentru a vedea ce este de facut. Din punct de vedere medical era o singura solutie „înseminare in vitro”, deoarece nu exista vreo sansa ca trompele sa poata fi desfundate. Am plecat spre casa gandindu-ne ca doar Dumnezeu ne poate ajuta si ca daca el va vrea, o sa avem si noi copii. Noi citeam destul de des Acatistul Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou, in care scria ca „Ii indeamna pe tinerii casatoriti sa aduca pe lume copii si sa ii cresca spre slava lui Dumnezeu fara a se teme de greutati” si copiii care ii poarta numele sunt ocrotiti mereu de El.

La doua zile am discutat cu sotul meu cunoscand deja problema noastra si i-am spus ca mi-as dori sa ii promitem Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou ca daca ne va darui un copil o sa ii punem numele lui. Zis si facut. La fiecare rugaciune promiteam acest lucru si ne rugam la Sfantul Efrem, ca dupa nu mai mult de o luna sa aflam ca sunt insarcinata. Am stiut ca doar Sfantul Efrem a facut posibil asa ceva si am pornit spre medic cu filmul de la trompe in mana si cu vestea in gand. Ajunsi acolo, inainte de control , medicul ne-a spus cu dezamagire dupa cum arata filmul la trompe nu se poate sa fie decat o sarcina extrauterina.

In acel moment totul s-a prabusit. Cu 5 minute mai tarziu am intrat la control. Medicul spune „Ia sa vedem ce avem noi aici”. Inima batea necontrolat….

Medicul spune „Nu se poate….Este instalata o sarcina”, in acel moment emotiile nu s-au mai stapanit si am inceput sa plangem. Uimit doctorul ne spune uitandu-se pe film ca exista posibilitatea sa fiu ramas insarcinata pe trompa stanga care pe film arata ca nu era total infundata ci doar partial, in comparatie cu dreapta care era infundata total.Eu fac parte din categoria femeilor care isi simtea ovulatia luna de luna, pe dreapta ori pe stanga. Uimita si eu ii spun medicului ca in luna ce a trecut eu am avut ovulatia chiar pe partea dreapta (trompa infudata total).

Mirat doctorul se uita la mine si spune „Asta se pote verifica -vedem imediat”. Verificat a si fost , era asa cum eu am spus (ovulatie pe trompa dreapta infundata total). Medicul s-a uitat la asistenta, asistenta la el si au spus ca acest lucru pe ei ii depaseste si cand Dumnezeu vrea, nimic nu poate sta in cale.
Pana la 24 de saptamani de sarcina totul a decurs foarte bine. La 24 de saptamani am avut niste contractii destul de mari cu dureri mari timp de o saptamana…..a trecut. La 27 de saptamani din nou contractii cu internare o saptamana. Dupa am plecat acasa fara contractii ca la doua zile in noaptea de 06.03.2017 sa se rupa apa….

Ajunsi la spitala la 28 de saptamani si 4 zile, apa rupta , medicii ne-au spus ca va trebui sa nasc nu mai este nimic de facut.

In 06.03.2017 la ora 20:44 a venit prin cezariana o minune, Efremia Anastasia.
Sotul meu a botezat-o (botez de necesitate) la doar o ora dupa nastere in spital, deoarece nu stiam ce se va intampla. In urmatoarea zi a venit la mine doamna doctor neonatolog Olariu Gabriela la spitalul Odobescu Timisoara si mi-a spus ca va trebui sa vorbim.

Fetita a avut la nastere 1280 g. Probleme au fost multe la cap hemoragie gradul 2. Foarte multe probleme pe care eu nu le stiu nici acum in totalitate. Am inceput cu 1ml de lapte, am ajuns la 8 ml si a intervenit o alta problema, din punct de vede medical nu stiu sa o denumesc, dar din explicatiile medicului era o imbalonare la burtica și anume se puteau perfora intestinele ,fapt pentru care bebele a ajuns sa manace din nou 2-3 ml. Medicul era foarte rezervat, a fost chemat si un chirurg pentru a vedea care este problema si ce se intampla. Asteptare si asteptare……

Mi-au rămas întiparite în memorie vorbele doamne Olariu Gabriela, spuse la două saptamâni de la naștere „Ati fost pe marginea prapastiei si Dumnezeu v-a aratat steagul”. Am stat in spital 9 saptamani din care 3 saptamani fetita nu a pus nimic în greutate, chiar a mai dat in jos pana la 1150 g. De la aceasta greutate am plecat. Am fost terminati. Vestile erau cand bune cand rele…Groaznic

Dupa cele 9 saptamani am plecat acasa la 2400 g cu majoritatea problemelor rezolvate mai putin cea cu hemoragia la cap, care era inspre bine dar nu rezolvata complet deoarece necesita timp. Am revenit la control tot la 3 saptamani, la fiecare control fetita a fost din ce in ce mai bine. Efremia mea avea 6700 g la 8 luni jumatate de la nastere si la 6 luni varsta corectata,iar astăzi când scriu ,Efremia are 11 kg la 2 ani. Nu suntem foarte grasute, dar nici nu avem cum la ce energie are. Este minunata! Nu a aratat niciodata ca un copil prematur cu toate problemele pe care le-a avut.
Este cea mai mare minune pe care Bunul Dumnezeu ne-a dat-o prin rugaciunile Sfantului Mare mucenic Efrem si pana la varsta asta pentru noi cea mai mare incercare a vietii.

Faptul ca a venit mai devreme pe lume este ca asa a vrut Dumnezeu si cred ca daca ar fi venit pe lume la termen nu ar fi fost asa o minune de copil cum este acum. Este copilul promis de Sfantul Mare Mucenic Efrem si este mereu ocrotita de el. Este o baterie incarcata la maxim toata ziua, o bunatate de copil care nu stie sa planga ci doar să rada.Într-un cuvant am fost binecuvantati de Dumnezeu.
Multumirile noastre doamnei doctor Olariu Gabriela care este un inger pe pamant, fiind indemnata si sprijinita de Dumnezeu in toate momentele decisive si tuturor asistentelor si doctorilor care fac cea mai buna echipa de ajutor pentru aceste vieti.

Povestea este mult mai lunga, dar ne rezumăm la atât.

Credința a înfăptuit aceasta minune în viața noastră,dar minuni pot să apară în viața fiecăruia. S-a rugat pentru Efremia și i-a făcut slujbe:

– Părintele Pro.Ieromonah Hristofor de la mânăstirea Sfantul Nectarie (Feneș), spunându-ne mereu ‘’o să fie bine, o să vedeți,o să crească mare și o să vă bucurați de ea………..tu Efremia Anastasia o să te faci cântăreață cănd o să fi mare’’

-Părintele Sorin din Arad, de la care am primit și o frumoasă icoana cu Sfantul Efrem cel Nou. Efremia Anastasia s-a născut în 06.03.2017 la ora 20:44 , respectiv 07.03.2017 zi liturgică, când este prăznuit Sfantul Mucenic Efrem Episcopul Tomisului. Noi am primit vestea că Efremia v-a putea fi externată în data de 05.05.2017,zi în care este prăznuit Sfantul Mare Mucenic Efrem.

Petrecerea botezului a fost programată în data de 20.01.2018, dar am fost nevoiți să reprogramăm în data de 27.01.2018, respectiv zi liturgică 28.01.2018 când este prăznuit Sfantul Efrem Sirul.