Violeta: De vreme ce citiți aceste rânduri aşezate de neaşezata de mine, înseamnă că ați primit deja farâme din iubirea Sfantului.

Minuni şi Minuni izvorăsc în familia noastră prin Mila Domnului, Acoperământul Maicii Domnului şi Rugile nesfârşite şi fără selecție a Sfântului nostru Drag, Sfantul Mare Mucenic Efrem cel Nou!

După naşterea minunată a fetiței noastre, Efremia, de 1an si 4 luni (pentru care am dat atunci Mărturie pe pagina de Facebook care adună Mărturii: https://www.facebook.com/SfantulEfremcelNoudinNeaMakri/photos/a.271792429671099.1073741827.271791689671173/456071531243187/?type=3&theater).
Sfântul ne-a ajutat în tot felul de probleme sociale, casnice etc, mici şi mari… Situații minore în care, în primă instanță, ne gândeam că n-ar fi prea corect să-l ,,deranjăm” şi pentru care primeam răspuns în timpii în care făceam apel la stupida noastră minte şi ardeam de bucurie, uimire şi incredere, speranță când ele se rezolvau aşa limpede, firesc!

Sunt multe situații (şi-l rog pe Sfântul Efrem să mă ierte că nu le pot zice din minte pe toate şi, astfel, dăm iarăşi dovadă de puțina noastră credință), de la deschis uşi blocate, găsirea lucrurilor pierdute până la alinarea durerilor puternice de burtă, cap, inimă cu numai aşezarea pe locul durerii a cărții cu mărturii ale Sfântului sau cu ulei din candela de lângă Icoana Sa din căsuța noastră! Un exemplu mai detaliat ar fi acela când aveam palpitații la inimă (aveam în acea perioadă pulsul mare, luam chiar tratament, motiv pentru care am înțărcat [nu i-am mai dat ,,piept”!] pe Efremia, la 1 an şi 2 luni) şi îmi doream mult să mă liniştesc, să nu mai amețesc şi să-mi ia şi panica aceea că aş putea păți ceva şi nu pot avea grijă de fetiță, soț! Şi chiar eram pe pat cu fetița, am luat Cartea cu Mărturii, am lipit-o, îmbrățişat-o la piept şi-am zis cu toată Inima mea mică: ,,Linişteşte-mă, Sfinte Efrem, linişteşte-mi inima!”.

Am oftat, parcă aşa de dulce, şi-am simțit o căldură cum curgea din carte, ducându-se în piept… Am fost atât de uluită c-am început să râd fără voce, de-am zis tare cât îl iubesc şi cât îi mulțumesc de țopăia şi fetița la bucuria mea. L-am strigat pe soț, care trebăluia prin bucătărie (Mamele ştiu de ce, hi!, hi!) şi i-am zis Minunea, a nu-ştiu-câta… Din clipa aceea, nu mai iau tratament, nu m-a mai durut, n-am mai amețit… Minunat e ca mi-a fost rău (şi-am primit şi Vindecarea) şi chiar atunci, din acest motiv, am înțărcat pe Efremia fix în ajunul prăznuirii/descoperirii Sfintelor Sale Moaşte, de către Maica Macaria, 3 ianuarie… Iată ce sublim lucrează şi ajută Sfântul cel Nou pentru innoirea noastră!

Aşadar, am primit ajutor în lucruri minore, casnice, apoi în alinarea durerilor, dar şi în rezolvarea conflictelor emoționale ale părinților mei şi, de cum îi vedeam, în gând îl chemam pe Sfânt să intre în inimile lor să îi aşeze, iar ei îndată se luminau… lucru care, înainte de a mă ruga Sfântului, greu se lămurea. Cel mai mult ne bucură Sfântul nostru cu fetița noastră (nevaccinată de doctori ci doar de Ocrotirea Sa)!

În urma unei răceli, Efremiei i s-a umflat dintr-o dată ochiul stâng. Arăta ca după o înțepătură de albină. Era Duminică dimineața, soțul era la Biserică. Am uns-o cu ulei, iar, după ce m-am sfătuit prin telefon cu soțul, am plecat cu un taxi la urgențe și medicul i-a dat niște picături. Am întrat apoi în Bisericuța ,,Sfântul Pantelimon” din cadrul spitalului, căci Sfântul nostru a vrut să-i dea impărtășania fetiței, apoi repede acasă. Când să-i dau picăturile, nu știam la care ochi să-i pun. Erau la fel de sănătoși ambii. Am pus, totuși, o singură dată, dar vindecarea deja venise…

Mereu, la orice disconfort de-al ei, o dăm cu ulei din candelă şi…vine Mângâierea Sfântă! La fel procedăm şi cu noi doi, eu şi soțul meu.
Oh!, cum şi când îi vom mai mulțumi îndeajuns?! (Şi faptul că, în sfârşit, scriu despre acestea din viața noastră e o Minune de-a lui, deoarece am ceva zile de când tot îmi doresc să scriu şi n-am reuşit, iar azi am adormit fetița, am făcut Cruce şi-am zis: ,,Binecuvintează, Sfinte Efrem, să scriu mărturie despre Tine ca întărire pentru cei de lângă mine şi ca o mulțumire pentru toate dăruite nouă!”).

Dragi oameni, de vreme ce citiți aceste rânduri aşezate de neaşezata de mine, înseamnă că ați primit deja farâme din Iubirea Lui pentru noi, toți şi, astfel, vă rog să vă întăriți şi mai mult în Sfânt şi, neapărat, să-l descoperiți şi celorlalți, în autobuz, metrou, coadă la facturi, spitale, la cununii şi botezuri… Îi Mulțumesc Nesfârşit Lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfintei Treimi de Darul pentru noi, toți: Sfântului Efrem cel Nou, Sfinților Nectarie, Ioan Rusul, Mina, Iuliana din Lazarevo, Sfantului Ierarh Nicolae şi tuturor Sfinților!! Bucurii! Doamne, ajută! Rugați-vă pentru noi, Efremia, Nicolae şi Violeta Maria!