Veronica: Vreau sa marturisesc si eu minunile pe care le-a facut Sfantul Efrem cel Nou cu familia mea

Vreau sa marturisesc si eu minunile pe care le-a facut Sfantul Efrem cel Nou cu familia mea. Baietelul meu, Efrem, s-a nascut cu o malformatie la uretra necesitand o interventie chirurgicala care a survenit cand copilul a implinit un 1 an si 6 luni. Operatia a avut loc in alt oras decat cel de domiciliu. Dupa cum se stie, inainte de o interventie chirurgicala, trebuie efectuate o serie de analize, printre care si testul Covid PCR. Intrucat nu doream sa plecam inainte de a avea rezultatul, mi-a fost greu sa gasesc un centru de testare care sa elibereze rezultatele in timp util (pana la ora 6 dupa-amiaza), sa nu coste aproape 9 milioane (test+taxa de urgenta pentru amandoi) si sa fie in cartier. In mod neasteptat, acolo unde am ajuns sa efectuam testele, la un pret bun, nu mi s-a perceput si taxa de urgente pentru ele, explicatia fiind ca oricum ei pot elibera rezultatele in intervalul de timp de care aveam nevoie. Mi-am dat seama ca acesta, de fapt, a fost un prim ajutor din partea Sfantului Efrem pe care l-am rugat sa ne ajute cu testarea si sa fie bune rezultatele ca sa-l putem opera pe copil.
Am avut emotii dar si mare nadejde la Sfantul deoarece, in final, a trebuit sa pornim la drum cu trenul inainte de a afla rezultatele. Un alt ajutor minunat din partea Sfantului a fost legat de cazare : am gasit locul de cazare cu facilitatile de care aveam nevoie cu putin timp inainte de plecare. Spre deosebire de alte oferte de cazare, aici rezervarea putea fi anulata gratuit pana la 6 seara, ziua cazarii. Noi am aflat rezultatele testelor cu putin inainte de ora respectiva! Cateva zile mai tarziu, gazda, afland de situatia noastra, ne-a oferit din timp posibilitatea de prelungire a sederii cu cateva zile (acest lucru ne-a fost de mare folos!) la un pret usor redus. Operatia a decurs foarte bine, fara complicatii ulterioare.
Am fost externati la 24h dupa interventie urmand a reveni zilnic la spital pentru tratamentul post-operator : injectii cu antibiotic, schimbare pansament cand era cazul etc. Mare stres aveam cand trebuia sa-l schimbam de pampers (cate 2 pampersi pusi) astfel incat sonda urinara sa nu iasa, ar fi compromis intreaga operatie. Nici aici nu as fi reusit fara ajutor de la Dumnezeu pentru ca deseori copilul se agita cuprins de panica. Tratamentul cu antibiotic s-a prelungit mai mult decat ne-am asteptat si inaintea week-end-ului am fost anuntata de asistentele de la pediatrie ca sectia respectiva nu are program sambata si duminica si ca sa vad cum fac pentru a continua tratamentul.
Abordat in aceasta chestiune, doctorul nu mi-a dat, pe moment, o solutie concreta. Astfel, m-am rugat la Sfantul Efrem si Sf Mina sa gaseasca ei o solutie la problema noastra si asa au si facut. In ziua urmatoare, cand ne-am prezentat la spital, pana sa apuc sa zic ceva,asistenta-sefa de la pediatrie m-a informat ca administrarea tratamentului intravenos va fi efectuat de colegele de la chirurgie pe durata week-end-ului.
A trecut week-end-ul si apoi am avut alta problema legata de cazare: nu aveam un raspuns final al doctorului privind inlaturarea sondei urinare (extragerea sondei depindea de evolutia locala iar medicul nu ajunsese sa-l mai examineze pe baietel din ziua imediata de dupa interventie) astfel ca nu stiam cate zile ar mai fi fost necesar sa mai ramanem in oras, banii se cheltuiau…
Prin mila lui Dumnezeu, nu a mai fost nevoie decat de o zi si iarasi, gazda noastra ne-a fost de ajutor prin mutarea la o alta locatie chiar mai aproape de spital. La ultimele 2 controale, doctorul se minuna, placut surprins, de cat de frumos se vindeca locul, fara asimetrii, fara vreo problema. Ne-am bucurat si am dat slava lui Dumnezeu ca Sfanul Efrem a ghidat, cu siguranta, mana doctorului (unul extrem de bine pregatit) in timpul operatiei pentru ca totul sa fie atat de reusit. Cred insa ca cel mai frumos dar din partea Sfantului Efrem a fost achitarea costului operatiei de catre o familie credincioasa, adevarati crestini, caci datorita lor am avut aceasta interventie acum, nu mai tarziu cand se anunta vremuri si mai tulburi, in special pe plan medical.
Sfantul ne -a ajutat permanent si in probleme mici : cand Efrem s-a trezit intr-o noapte cu dureri mari de dinti, l-am uns cu ulei sfintit, primit din Grecia, si la scurt timp a adormit linistit; altadata, racit fiind copilul, am citit acatistul Sfantului Efrem si febra nu i-a revenit peste noapte.
Pot spune cu tarie ca Sfantul Efrem nu lasa pe nimeni care i se roaga cu credinta, este bland si mangaie precum o mama! Multumesc din toata inima Maicii Domnului, Sfantului Efrem, Sfantului Mina si tuturor sfintilor pe care i-am rugat sa mijloceasca la Dumnezeu pentru noi!