Veronica: Intr-o seara, tarziu, dupa ce mi-am culcat copiii m-am apucat sa citesc dintr-o carte cu minuni ale Sfantului Efrem cel Nou.

Intr-o seara, tarziu, dupa ce mi-am culcat copiii m-am apucat sa citesc dintr-o carte cu minuni ale Sfantului Efrem cel Nou. Citeam cum unei persoane i-a aparut o mireasma placuta in camera sa atunci cand se ruga sfantului. Desi citisem despre multe minuni si le credeam pe toate, de aceasta m-am indoit. Am zis in gandul meu: „Ei asta-i! Ce sens ar avea mireasma!” Si dintr-o data, spre marea mea uimire toata camera mea s-a umplut de un miros ca de mir foarte placut, desi toti ai casei dormeau (sotul si cei 3 copii) si nu avea cine sa aprinda tamaie sau sa umble cu parfumuri sau miruri. Cred ca era trecut de miezul noptii. Si era iarna si aveam geamurile inchise. Aceasta interventie a Sfantului m-a facut sa-l iubesc si sa-l chem mereu in ajutorul meu. Mi-am pus o icoana cu el pe perete. L-am prezentat si altora.

M-am bucurat cand i-am aflat un papuc in Biserica Icoanei din orasul meu, Bucuresti. Mi l-am luat ajutor alaturi de Maica Domnului (asa cum ne invata si el) si atunci cad a trebuit sa dau examen pentru ocuparea unui post didactic, desi ma intorceam in invatamant dupa o intrerupere de 13 ani. Si nici inainte nu avusesem o experienta prea mare. A trebuit sa invat cu copiii pe cap, iar cel mic avea abia 2 ani si ceva. Mi-a ajutat sfantul ca mi-au dat asa subiecte ca am luat nota 9.70, fiind a 3 a pe lista. Asa ca am putut sa-mi aleg unul dintre cele mai bune licee din oras (Colegiul National de Informatica Tudor Vianu). Doamnei directoare i-a placut atat de mult activitatea mea (in mai putin de un semestru) incat m-a titularizat in scoala imediat ce a fost posibil legal. I-am daruit si directoarei o icoana cu Sfantul Efrem cel Nou, pentru ca vedeam lucrarea Sfantului cum curge garla in ajutorul meu. Mentionez ca predau religia, iar intr-o alta scoala am avut necazul sa intalnesc un director plin si un adjunct adventisti si numai probleme mi-au creat. Acum sfantul m-a ferit de asemenea probleme, incat am avut puterea si curajul sa-mi fac treaba si chiar in plus nestingherita.

Copiii mei (primii 2, Matei si Irina) s-au rugat lui Dumnezeu si Sfantul Efrem sa le dea inca o sora pe care sa o numeasca Ana. Dupa un an de rugaciune mi-a trimis Dumnezeu inca o fetita. O cheama Ana Emilia (caci si taticul a avut o alegere). Acum are 2 ani. Multumesc Domnului pentru toate si mai ales pentru ca ne ofera prietenia sfintilor Sai!