A, : Am tot întârziat cu promisiunea făcută Sfântului Efrem de a mărturisi ultima cea mai mare minune pe care am văzut-o.

Am tot întârziat cu promisiunea făcută Sfântului Efrem de a mărturisi ultima cea mai mare minune pe care am văzut-o. O cunoștință a fost diagnosticată cu piatră la rinichi de 11 mm. A fost introdus un stent pentru ca piatra să iasă singură și totodată s-a programat și operația de extragere prin spargere cu laser, în caz că aceasta nu se va elimina singură. I-am dat persoanei respective acatistul Sfântului Efrem, o iconiță și ulei sfințit de la moaștele Sfântului, din Grecia, primit tot în chip minunat, prin milostivirea Sfântului meu drag (pentru că de multă vreme îmi doream să fac rost). S-a rugat și ea, m-am rugat și eu, s-au rugat și alții să fie bine. Piatra nu a ieșit singură, astfel că operația rămăsese o soluție sau dacă nici așa nu ar fi ieșit s-ar fi putut ajunge chiar la extirparea rinichiului pentru că nu se drena corespunzător. În ziua cu pricina, la ecograful dinaintea operației nici urmă de piatră. Ecografia a fost repetată, pe toate părțile, piatra nu mai era. S-a dus. După câteva zile s-a repetat iar ecografia și în alt spital, s-au repetat analizele și nici urmă de piatră la rinichi, totul devenise curat. S-a eliminat singură și numai cu ajutorul lui Dumnezeu datorită mijlocirilor Sfântului Efrem cel Nou.
Îți mulțumim, Sfinte Efrem, pentru toate pe care le știm și pentru toate pe care nu le știm!
Multe minuni face Sfântul Efrem, doar să îl tugăm. Atât de mult îmi ajută încât unele lucrări ajung să le uit din pricina mulțimii lor. Pe altele le notez și nădăjduiesc ca dragostea Sfântului pentru noi să nu se sfârșească nicicând și să mijlocească pentru mântuirea noastră!