Teodora: Sunt multe alte momente in care m-am rugat Sfantului Efrem și am primit răspuns.

Scriu aceste rânduri cu scopul mărturisirii credinței mele și a recunoștinței mele Bunului Dumnezeu si a Sfântului Efrem, pentru ascultarea rugăciunilor mele.

Acum câteva luni, in timp ce mă pregăteam pentru examenul de rezidențiat, am aflat vestea că mama mea este bolnavă, descoperindu-i-se o formațiune tumorală de etiologie neprecizata. Din ziua în care am aflat acest lucru, și săptămânile care au urmat pana la determinarea diagnosticului au fost cele mai solicitante emoțional momente prin care am trecut: nu doar că trebuia să mă pregătesc pentru examen, dar în același timp trebuia sa gestionez situația în care se afla familia mea. Am fost disperata, și de multe ori simțeam că nu mai am putere să continui. Dar în tot acest timp m-am rugat lui Dumnezeu să ne ajute și să ne aline.

Într-una din seri, in timp ce mi se declanșase un atac de panica, căutând prin casa am găsit cartea de rugăciuni a Sfântului Efrem ( deși avem casa plina de cărți de rugăciuni, am gasit-o doar pe a lui ). Am inceput sa citesc rugăciunile Sfântului încă de atunci. Nu pot sa explic in cuvinte liniștea care m-a cuprins, și cum incertitudinea a început să dispara. Sfântul Efrem mi-a ascultat rugăciunile și deși științific tot ceea ce s-a întâmplat în continuare este explicabil, știu că faptul că mama mea nu a avut boala de care ne temeam cu totii, a fost o minune datorată rugăciunilor mijlocitoare ale Sfântului Efrem către Bunul și Milostivul Dumnezeu.

M-am rugat Sfântului și să mă ajute la examen, și deși trecusem printr-o perioada dificila, in care nu am avut șansa să învăț la capacitate maximă, in care a trebuit să fac fata unui stres emoțional imens, am reușit să iau punctajul pentru care m-am rugat și să îmi aleg specialitatea pe care mi-am dorit-o.

Sunt multe alte momente in care m-am rugat Sfantului Efrem și am primit răspuns. Și nu pot decât să îmi mărturisesc recunostinta și aprecierea pentru faptul că s-a îndurat de mine și a aplecat urechea la rugăciunile mele. „Îți mulțumesc, Sfinte Efrem ” ! Dumnezeu sa ne ajute să trecem peste aceste încercări grele !