A.T. : As vrea sa marturisesc si eu, marea minune pe care a facut-o Bunul si Dragul Sfant Efrem cel Nou pentru sotul meu:

Buna ziua! As vrea sa marturisesc si eu, marea minune pe care a facut-o Bunul si Dragul Sfant Efrem cel Nou pentru sotul meu: Desi este un om intreprinzator, sotul meu nu isi gasea un loc de munca. Spun asta, pentru ca obosise sa fie „privat” cinstit. Legislatia, birocratia, criza financiara, etc l-au facut sa se scrabeasca in a vrea sa faca un ban cinstit. La pachet, odata cu inaintarea in varsta, au venit neincrederea in sine, starile depresive, sentimentul ca nu exista un loc si pentru el. (el are foarte multe calificari).

Nu stiam cum sa il ajut, relatii nu avem si nici eu, nici sotul meu nu suntem niste bagaciosi. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Efrem cel Nou pentru gasirea unui serviciu…La jumatatea perioadei de 40 de zile, ma intalnesc cu un fost coleg de-al meu cu care nu mai vorbisem de peste 10 ani. Dupa schimbul de replici de inceput, ma intreaba ce mai face sotul meu (il vazuse doar odata, la nunta noastra, la starea civila). Si ma intreaba daca mai stie limba ebraica, pentru ca la serviciul lui au nevoie disperata de cineva care vorbeste aceasta limba.

Soc! Sotul meu a invatat aceasta limba cu ani in urma, locuind in Israel. Ca sa nu mai lungesc vorba: dupa aproximativ 1 an de zile de cand am inceput sa citesc Acatistul, dupa niste examene preliminare care au fost trecute tot cu ajutorul Sfantului, acum va pot da fericita veste: sotul meu a trecut cu bine ultimul examen si va fi angajat.

Slava Domnului, Maicutei Sale prea Bune, Sfantului Nectarie si Bunului Sfant Efrem cel Nou pentru tot ajutorul dat!

P.S. Desi nu m-am rugat si pentru mine, care sufeream de stari depresiv-anxioase, diagnosticate si tratate cu medicatie de la psihiatru, de cand am inceput sa citesc Acatistul Sfantului nu am mai luat nici o pastila. Nu am mai simtit nevoia. (iau pastile de 4-5 ani). Sunt plina de recunostinta fata de Sfantul si fata de toate Puterile Ceresti si va indemn cu drag sa va rugati si sa perseverati in rugaciune!