Stela: Mă numesc Stela și aș vrea să mărturisesc și eu minunea vieții mele,

Mă numesc Stela și aș vrea să mărturisesc și eu minunea vieții mele, care mi s-a întâmplat cu patru ani în urmă, datorită mijlocirilor Maicii Domnului și Sfantului Efrem cel Nou către bunul Dumnezeu! Timp de mulți ani ne-am dorit să avem un copil însă nu reușeam să rămân însărcinată, deși urmasem de-a lungul anilor tot felul de tratamente. Într-o bună zi, am aflat că în Biserica Nașterii Domnului din Betleem se află Icoana Maicii Domnului Betleemița, care a ajutat multe femei care își doreau copii. Am mers acolo într-un pelerinaj, m-am închinat la sfânta Icoană, iar peste două luni am rămas, în sfârșit, însărcinată, după ani de așteptare.

Euforia a durat 5 săptămâni, când a început o hemoragie puternică. Era o zi de sâmbătă și am chemat Părintele meu Duhovnic, care mi-a citit Acatistul Sfantului Efrem cel Nou și m-a asigurat că totul va fi bine. Pentru că nici a doua zi hemoragia nu a mai contenit, am mers la spitalul de urgență (era duminică și doar la ei mă puteam adresa), unde mi-au spus că ar fi suferit un avort spontan, că din făt „au rămas doar rămășițe” (am reprodus mot a mot) și mi-au recomandat să-mi fac chiuretaj în aceeași zi, că de altfel riscam, în opinia lor, să fac infecții.

Bulversată și speriată, am căzut de acord. Dar mama mea, după ce i-am spus totul la telefon, a luat imediat un taxi, a venit la spitalul de urgență și m-a scos cu forța de acolo, rugandu-mă să aștept până luni să merg la un medic bun specializat în chiuretaje. Deși eram deja internată, cu mare scandal, mămica m-a scos de acolo și a doua zi am mers la alt medic. Înainte de toate, medicul m-a trimis să-mi mai fac o ultrasonografie, ca să poată decide cum să-mi facă chiuretajul. Spre uimirea mea, usg-ul a arătat că nu suferisem niciun fel de avort spontan și că sarcina evolua, iar cauza sangerarilor nu era clară. Inițial s-a presupus că hemoragia ar fi avut loc din cauza unei hematome care se formase în uter, apoi s-a ajuns la concluzia că de fapt hematoma se formase în urma hemoragiei și nu invers. Sangerarile au durat 2 săptămâni.

Apoi, pe parcursul sarcinii am mai avut din când în când sangerari, cauza cărora așa și nu s-a mai aflat. De fiecare dată când mergeam să-mi fac ultrasonografii, medicii îmi spuneau că sarcina decurgea bine, iar cauza sangerarilor era neclară. Cu ajutorul Domnului, prin mijlocirile Maicii Domnului și Sfantului Efrem, am dus sarcina la bun sfârșit. Am născut o fetiță minunată, pe care, evident, am numit-o Maria. După ce am născut, Doamna doctor care m-a supravegheat toată sarcina (o doamnă respectabilă de 74 de ani) m-a întrebat: „Stela, zi-mi te rog, în afară de tot felul de tratamente, ai mai făcut ceva ca să menții sarcina? Ai mers la biserică, te-ai rugat? Ce-ai făcut? Eu am 40 de ani de experiență și nu am mai văzut sarcină ca a ta! Pare o minune că ai reușit să o duci la bun sfârșit!” mi-a mărturisit ea. I-am povestit totul de la început și ea m-a asigurat încă o dată, că, din punctul ei de vedere, a fost o adevărată minune ce mi s-a întâmplat! Mulțumesc din suflet Maicii Domnului și Sfantului Efrem pentru mijlocirile lor către bunul Dumnezeu, care S-a îndurat și m-a ajutat să devin mamă!